Geslaagd modefestijn in Eemhuis

De Amersfoortse kunstenares Chris Nauta presenteerde zondagmiddag in het Eemhuis haar nieuwe kledingcollectie. Het werd een zeer geslaagd modefestijn. Ondersteund door opzwepende muziek stapten de amateurmodellen onbevreesd over de hoge catwalk – een afscheidingswandje onderaan de bieb – om de van oude dekens vervaardigde winterkleding aan bibliotheekgasten en fashionista te showen.

Uit de commentaren van de toeschouwers bleek dat vooral de draagbaarheid van de kleding in de smaak viel. Geen mode voor het museum of een excentrieke enkeling, maar winterjassen (en een enkel rokje of jurk) die iedereen wel eens zou willen passen. Comfortabel ogend, bijzonder, maar toch ook vertrouwd aandoend. Een regelmatig gehoorde vraag bij het passeren van een model was dan ook: “hoeveel zou dat kosten?” Een vraag die beantwoord kan worden door een bezoek te brengen aan ‘751 ReDesign’, in het oude Prodent-complex aan de Eem, ook bekend als De Nieuwe Stad, waar de kleding van Nauta te koop is.

Stadsdichter Cees van Weerd, tevens model in de show, was aanwezig om een aan dekens en Nauta gewijd gedicht voor te dragen. De modeshow werd niet voor niets in de bieb gehouden; een literair tintje mocht niet ontbreken. Kunstenares Erna Sanders las bovendien bij enkele kledingstukken een literaire tekst voor, onder meer van Rutger Kopland, Simon Carmiggelt en Paulien Cornelisse. Ras entertainer Peter Rip zong een lied. Jazzmuzikant Jeroen de Valk had de bas verruild voor een microfoon en voorzag de middag op droge wijze van commentaar.

[slideshow_deploy id=’7067′]

Foto’s: Bert van As.
Zie ook www.bertvanas.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.