Amersfoortse singer-songwriters op podium Observant

Ook dit jaar is het podium in Stadscafé de Observant eens per maand voor singer-songwriters. Artiesten die zelf hun liedjes componeren en deze, vaak louter onder begeleiding van een gitaar of piano, ten gehore brengen. Soms treden zij met een wat grotere bezetting op, maar hun muziek is altijd persoonlijk en recht uit het hart.

De serie wordt op woensdag 10 september afgetrapt door drie Amersfoortse artiesten. Deze avond is het podium voor Lieke Heusinkveld, Colin van de Weteringh en Levi Oostermeijer. Zij treden alle drie een half uur op. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis.

singer songwriter 2

Lieke Heusinkveld is een 19-jarige singer-songwriter uit Amersfoort. Doorgaans schrijft ze liedjes op gitaar en piano en draagt deze op in combinatie met een breekbare stem. Haar stijl valt onder de zogeheten indie-pop en folk.

In de melodische popsongs van Colin van de Weteringh zijn duidelijk invloeden van John Mayer, Matt Corby en Ben Howard te horen. De combinatie van de verhalende liedjes en karakteristiek stemgeluid maakt dat elk podium de sfeer krijgt van een huiskamer. De liefde voor de gitaar was niet vanzelfsprekend, maar was een liefde waar hij voor wilde vechten. Na enkele jaren gitaar besloot hij eigen liedjes te schrijven. Het resultaat is onder andere terug te horen in zijn debuutsingle “Artificial Light”.

Een stem, een gitaar en soms een mondharmonica. Dat is waarmee Levi Oostermeijer zijn publiek tot het laatste nummer blijft boeien. Zijn Nederlandstalige folk songs vertellen elk een verhaal, waarbij tekst opgaat in de muziek en andersom. ,,Ik ben niet te beroerd mijn verhalen te delen met het publiek, al komt muziek soms erg dichtbij.”

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.