Amersfoortse ‘History in LEGO-bricks’

Het oude stadhuis van Amersfoort aan de Hof, muurhuis Groot Tinnenburg, een koopmanswoning aan het Havik: vanaf donderdag 17 juli tot en met woensdag 10 september toont Museum Flehite bijzondere historische gebouwen in LEGO. De historische panden zijn door Amersfoorter René Vos gemaakt en beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling.  

HoB_Tinnenburg_nwsbrf

Met LEGO kun je alles maken. Dat was lange tijd de slagzin van LEGO en dat dacht René Vos ook, toen hij zijn zoontje met LEGO  zag spelen. Vanwege zijn voorliefde voor geschiedenis ging hij oude Amersfoortse huizen nabouwen, met veel oog voor detail en gemaakt op basis van beschikbare foto’s en beschrijvingen. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de bouwwerken maakte hij minutieus na.
“Kinderen die bij ons op bezoek komen zijn steevast onder de indruk van mijn huizen”, vertelt Vos. “Door te exposeren in Flehite kunnen vanaf 17 juli nog veel meer mensen er van genieten. Ik hoop dat de bouwwerken veel kinderen en ook volwassenen zal aanzetten tot creativiteit. Creativiteit is wat de maatschappij nodig heeft om vooruit te komen en in beweging te blijven en geeft bovendien veel voldoening!”

In de tentoonstelling “History in bricks”  is nog plek voor een aantal LEGO-bouwwerken. Kinderen en volwassenen die iets moois hebben gebouwd, mogen hun werkstuk (maximale afmeting van 50 x 65 x 40 cm) vanaf 15 juli langsbrengen om te exposeren in het museum. Wel graag even van te voren aanmelden via educatie@museumflehite.nl of 033 – 247 11 06 (Pauline Dijkmans). Het aantal beschikbare expositie-plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Werkstukken worden geplaatst in volgorde van aanmelding.

Meer informatie op de webstie www.museumflehite.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.