The Real Showman’s Fair: nieuw mobiel festival

Vanuit de nieuwe basis, het Rietveld Paviljoen op de Zonnehof in Amersfoort, lanceert Mobile Arts van Terts Brinkhoff op 5 juni een nieuw mobiel festival onder de titel ‘The Real Showman’s Fair’. Een minifestival in oude jaarmarktsferen met als basis een eigen gezelschap en in hun kielzog de uitvindingen van de Parade.

foto-Levende-Jukebox-foto-Floris-Andrea-1500x1185kopie

De wereldpremière van ‘The Real Showman’s Fair’ vindt plaats van 5 t/m 9 juni in en om het Rietveld Paviljoen. In het Pinksterweekend komen vele bekende artiesten samen op de Zonnehof. ‘The Real Showman’s Fair’ bestaat uit attracties bekend van De Parade zoals De Zweefmolen, Fontijnbar, Café Correct, Silent Disco, Theatre Royal, de Leeuwenkooi en de Vliegende Vleugel. En natuurlijk de eigen ‘Showmen’ met onder andere: Ellen ten Damme met het Blauwe Paard, de Gillende Keukenprins, de Levende Jukebox, Hendrik Jan de Stuntman en de Man die door zijn Ogen Ademt.

’s Middags begint het festival met voorstellingen voor jong en oud. Tegen zes uur ’s avonds barst het spektakeldiner los en gaan artiesten, medewerkers en bezoekers met elkaar aan tafel. Maar de ‘Showmen’ zitten niet stil aan tafel. Als de avond valt gaan de shows weer van start. Rond 22 uur stoppen de acts, maar is er nog voldoende tijd voor een dans in de Silent Disco of bij een van de bands in Café Correct.

Met ‘The Real Showman’s Fair’ verzamelt Terts Brinkhoff, bedenker van de Parade, een aantal van zijn mooiste attracties en zoals hij ze zelf noemt: het meest onhandelbare gezelschap. ,,Op één van onze reizen belandden wij in 1991 in Glasgow waar we in de achterbuurt wisten te overleven met onze kleine ‘Parade’. Het mooiste compliment kwam uit de mond van de stoerste kermisvrouw van Schotland: ‘You’re a Real Showman’. Als je iets laat zien dat iedereen op straat weet te waarderen, dan staat de wereld voor je open.’’

Donderdag 5 tot en met maandag 9 juni, Rietveld Paviljoen, Zonnehof. Elke dag open van 15.00 tot 23.00 uur, donderdag 5 juni vanaf 17.00 uur & maandag 9 juni tot 21.00uur. Toegang gratis.

TRSMF-Digitaleposter-353x500

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.