Afsluiting theatertournee met indrukwekkend startapplaus

Afgelopen vrijdag 3 april sloot Joris Linssen & Caramba haar tournee van maar liefst 55 optredens in een tijdsbestek van drie maanden af in De Lieve Vrouw.

In november 2014 deden ze hier hun allereerste try out van het nieuwste programma Stroom, geïnspireerd op hun pelgrimstocht langs de Maas in Duits-, Nederlands-, Belgisch Limburg. In januari volgde de première en nu dus de laatste…..

Hoewel , als toetje mogen de 4 mannen, de twee Amersfoorters Kees van den Hoogen, Marcel van der Schot, en Erik van Loo, gastpercussioniste Djem van Dijk (ooit speelde ze met Treble op het songfestival) en Joris zelf op 4 april nog een spetterend optreden op Paaspop verzorgen. Reken maar dat ’t dak eraf gaat!

3 april is een bijzonder datum voor de mannen. Op 3 april inmiddels alweer vier geleden overleed hun medegroepslid, bassist en regisseur Jeroen Groenendijk. Ieder jaar staan ze hier bij stil en zo ook nu in De Lieve Vrouw.

Hoe indrukwekkend is het dan ook als je een feestelijke muziekavond start met de vraag om een applaus voor je overleden maatje…..

Een kippenvelmoment.

[slideshow_deploy id=’7692′]
(foto´s: Henry Krul)

Het verloop van de rest van de avond is een en al genieten van de prachtige verhalen die de mannen opdeden tijdens hun pelgrimstocht. Een paar dagen samen te voet op pad en dan eten, drinken en een slaapplek verdienen met liedjes spelen. Dat lukte zowaar maar vraag niet hoe.

De opgedane ontmoetingen zijn zo bijzonder en wie kan dat beter vertellen, afgewisseld door prachtige liedjes, als Joris. Lach en traan passeren en wie misschien moe het theater binnenstapte zou er energiek uitkomen!

De Nederlandse tournee voor veelal uitverkochte zalen zit erop. Over een week doen ze nog enkele optredens in Indonesië…..dichterbij lukte niet en wellicht kom je ze nog op wat zomerfestivals tegen.

Volgend theaterseizoen gaat ‘Stroom’ in reprise als theatertournee. Check voor data www.jorislinssen.nl

Meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/henrykrul/sets/72157651677460156/

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *