Crowdcollecting

Redactie september 2017

IDEE
Opbouwen van inkomsten door hele vroege verkoop van kaartjes die langzaam oploopt en ook de mogelijkheden.

MOTIVATIE
Naast subsidie is het ook een noodzaak en een voorwaarde dat culturele evenementen inkomsten genereren, hier creëer je niet allen geld mee maar ook commitment mee.
Hoe mooi zou het zijn dat je zelf direct bij kan dragen van de groei van een groot evenement.

PLAN
Je schrijft een plan uit en je brengt klip en klaar en helder in beeld wat de begrote kosten zijn en  je brengt in beeld wat op de bankrekening staat.
Balkje rood met de kosten en een balkje groen me de bankrekening, loopt blauw voorbij rood dan kunnen we het groen laten worden want dan kan je b.v. nog en grotere act of podium gaan neerzetten dan gepland… #Yheahaa!
Je kan dus ook uitdagen door dingen er bij te wensen die niet direct noodzakelijk zijn voor het slagen van het feestje maar wat het wel even wat vetter kan maken… Dan is groen al ingevuld… bedoel je zou dan zomaar U2 kunnen betalen… #VoorbeeldHe! #AndersDatWeer 😛
Het werkt simpel met prétickets, die je langzaam naar de deadline/openingsdatum op laat lopen in prijs, ben je er vroeg bij, heb je een goedkoop feestje kan je het weer uitgeven aan de drankjes.
Op de site breng je helder in beeld wie de meeste tickets gekocht heeft, de grootste (sponsor) boven aan. De simpele uitwerking hiervan is dat organisaties/mensen die graag in beeld willen komen veel prétickets moeten kopen, deze kunnen ze weggeven aan relaties, maar wellicht ook doorverkopen. Het genereert veel publiek en automatisch aandacht. Bar en kroketten omzet omhoog en #Hoppa

Later worden b.v. de 10 grootsten uitgebreid in beeld gebracht op de sites, media en op het terrein… #Uiteraard
Particulieren doen hierin gewoon mee en kunnen zelf bepalen wanneer ze instappen en dit telt gewoon mee in de besteding die mogelijk wordt gemaakt.

 

DISCUSSIE
Kom maar op!

NODIG
– Lange opbouwperiode naar einddatum.
– Goede marketing.
– Goed werkend websysteem om sherp alles in beeld te houden en brengen.
– Een goede coördinator.

Reacties zijn gesloten.