Tentoonstelling De Ploegh: ‘Dieptes in vlaktes’

Van 27 mei t/m 27 juni is de tentoonstelling ‘Dieptes in vlaktes’ te bezoeken bij Galerie De Ploegh. Maar liefst 25 leden van De Ploegh vertonen deze weken hun werk. “Van het componeren van vlakken in de ruimte, tot het creëren van de illusie van diepte op een vlakke ondergrond: er zijn verhalen op te bouwen uit platte vlakken. Verhalen met diepte, licht, ritme en schaduw, waaruit landschappen, objecten, herinneringen en impressies tevoorschijn komen. De deelnemende kunstenaars hebben ieder een eigen werkwijze en interpreteren het thema Dieptes in Vlaktes verschillend. De titel van de expositie heeft zich geleend voor een verrassende verscheidenheid aan technieken waaronder collage, papier vouwen, keramiek, schilderen, assemblage, diepdruk, fotografie en wandreliëf. Divers is ook de benadering van de deelnemers, en de expositie toont mooi hoe kunstenaars vaak werken op het snijvlak tussen abstractie en figuratie. Gelaagde vlakken, of zij aan zij geordend, vlakken met lijnen doorkruist en opgedeeld, en niet te vergeten de tussenruimtes. Samen vormen ze het eindverhaal van deze tentoonstelling.”

De deelnemende kunstenaars zijn Gerard Akerboom, Hanneke Barendregt, Anna Belleforte, Charlotte Burgmans, Henriëtte Coppes, Michiel Deylius, Willemijn van Dorp, Marieke van Enk, Kedo Erné, Lucia Fransen, Irma Frijlink, Dorette Giling, Bernadette Goossens, Famke Hajonides, Janine Eshuis, Boudewijn Korsmit, Flip Lambalk, Hadewijch Ouwendijk, Justyna Pennards-Sycz, Cecile van Spronsen, Ruben van der Scheer, Anton Staartjes, Joke Struik, Louise de Vries Lentsch en José van Waarde.

Bezoeken is mogelijk op donderdag en vrijdag van 11:00 to 17:00 uur. Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De galerie is vrij te bezoeken, maar er mogen maximaal 5 bezoekers tegelijkertijd worden toegelaten. Als dit aantal is bereikt, kun je in de Theaterplaza (Flint) wachten en een kopje koffie drinken. Zeker zijn van bezoek op een bepaald tijdstip? Reserveer dan een blok van een half uur via het reserveringssysteem op: www.deploegh.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.