Afwisselende expositie in Pastorie van Hoogland

In de sfeervolle Pastorie van Hoogland exposeren momenteel drie kunstenaars uit de regio: Terri Duan, Ellen Bock-van der Horst en Joan Bruin.

Terri Duan uit Amersfoort maakt bijzondere, sprookjesachtige olieverfschilderijen met het thema ´The Balance Act´. Het leven kent volgens Duan veel uitdagingen, iedereen wil het uiterste eruit halen en succesvol zijn. De uitdaging is daarbij om voldoende balans in het leven te vinden en voldoende voet aan de grond te houden. Haar werken staan vol van symboliek, o.a. vissen, kikkers (‘op zoek naar de prins’) en prachtige, zelf ontworpen kostuums. Dat laatste is logisch: ze studeerde Fashion Design in haar geboorteland China. Na een carrière in Groot-Brittanië (taal en kunst) verhuisde ze naar Nederland, waar ze nu werkt als kunstenares. Ze is ook gediplomeerd docent in Vinyasa Flow Yoga en Hatha Yoga.

Werk van Terri Duan

Werk van Terri Duan

 

Ellen Bock-van der Horst is beeldend kunstenares in Zwartebroek en geeft in haar ´Atelier Zwartbroek´ les in beeldhouwkunst. Ze maakt vooral torso’s in speksteen, albast, serpentijn en marmer. Onder de titel ´De andere kijk´ exposeert ze in Hoogland samen met Joan Bruijn, die al enkel jaren bij haar cursussen volgt. Bruijn, die natuurkunde studeerde en later in de ict werkzaam was, maakt vooral abstracte, geometrisch geïnspireerde beelden.

Werk van Ellen Bock-van der Horst

Werk van Ellen Bock-van der Horst

 

De expositie loopt tot en met 12 juli 2015 en is op werkdagen in de ochtend te zien in Parochiecentrum “de Pastorie” aan de Kerklaan 22 in Hoogland.

Impressie van de expositie

Impressie van de expositie

 

Meer foto’s van de opening (ook te zien voor mensen zonder Facebook):

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.838792459535615.1073742078.100002146071698&type=1&l=009eef1e16

Meer informatie over de kunstenaars:

www.terriduanart.com

www.atelierzwartebroek.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *