PodiumARTiest van de maand, Yvette Leur

Virtual Reality Fairy

“Portret van Poeka de Wit. Gemaakt tijdens een samenwerking met Collodion Fotograaf Peter van Hal in het Atelier van Anders Wohar en Hilde Paalvast. Sinds kort ook bekend als Kunsthuis Glue.

Soms komt alles onverwacht samen en versterkt teamwork je uiteindelijke beeld enorm. Dit was zeker het geval bij deze samenwerking. Peter en ik hadden het idee samen een photo shoot te doen. We mochten hiervoor gebruik maken van de locatie aan de Kleine Koppel in Amersfoort.

Peter werkt met een camera en lenzen van rond 1900 en gebruikt aluminium platen en chemie voor zijn afdruk. Hij heeft maar één poging om één goed beeld per keer neer te zetten. Ik heb een digitale camera waarmee ik dus de vrijheid heb om meerdere beelden te maken. Daarnaast gebruik ik Photoshop om de foto meer mijn eigen stijl mee te geven.

Poeka is model, stylist en visagist en met z’n tweeën gingen we op zoek naar een passende stijl voor een aantal beelden. Meestal doe ik de styling en make-up zelf, maar het is ook erg leuk om samen tot een idee en resultaat te komen. Uiteindelijk bleef het nog vrij rustig door gebruik te maken van veel wittinten in kleding, make-up en pruik.

Het atelier van Sander en Hilde is een enorme speeltuin wat betreft fotografische achtergronden en plekjes die gebruikt kunnen worden voor een mooi portret. Het licht dat door dakramen in het pand binnenkomt is voor een fotograaf een van de mooiste lichtbronnen om mee te werken.  Daarnaast zijn het werk en de gesprekken met de twee eigenaren ook enorm inspirerend.

Ik hou van sprookjesachtig, rustig soms melancholisch beeld en laat graag concepten of mini verhaaltjes zien in een enkele foto. Mijn werk wordt vaak omschreven als zacht, naturel, puur, romantisch en mooi. Dit is voor mij een prachtig compliment want dat is ook precies mijn uitgangspunt. De wereld is vaak zakelijk en snel. Ik wil graag de mooie kanten benadrukken en laten zien. Ik denk vaak in plaatjes en heb vaak al een beeld in mijn hoofd voordat ik begin. Door samen te werken met andere fotografen, modellen en kunstenaars en door te luisteren en te kijken naar hun creatieve proces wordt ik altijd enorm gemotiveerd om nieuwe dingen te proberen. Zoals bij deze shoot. Ik had nog geen vast idee in mijn hoofd. Koos voor andere beeldhoeken en achtergronden dan ik normaal zou doen en kwam zo tot een ander soort beeld dat toch heel passend is binnen mijn stijl.

Het kunstwerk van Sander op de achtergrond en een heel andere beeldhoek van het model, maakte dit portret voor mij heel bijzonder. Door te kijken naar de manier waarop Peter het model aanstuurde en liet poseren, heeft gezorgd voor een anders dan gebruikelijk beeld waar ik heel blij mee ben.”

Yvette Leur

https://www.facebook.com/modelpoeka
https://www.facebook.com/pvanhal
https://www.facebook.com/anders.wolhar
https://www.facebook.com/hilde.paalvast
https://www.facebook.com/ylphoto


PodiumARTiest
Elke maand zetten we hier en op onze Facebookpagina een kunstenaar met één van zijn of haar werken in het daglicht… Beeld met een kleine beschouwing van de kunstenaar zelf…

Podiumprent
Met een halve maand verschoven hebben we elke maand de Podiumprent.
Bij dit project van Het Eempodium laten wij hier en op Facebook een gedicht, muziektekst of tegelwijsheid met een illustratie en soms een GIF verrijken van Gemma Oosterhof Illustrations and Art

Podiumprent en PodiumARTist materiaal blijven eigendom van de makers, wens je dit te gebruiken dan dient daar eerst toestemming voor gevraagd te worden. Delen op Facebook mag altijd… CTRL C CTRL V doen we maar even niet…

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.