Kunstenaars Amersfoortse Galerie De Ploegh exposeren in Hoorn

Sinds afgelopen zondag 7 oktober tonen vijftien kunstenaars van de Amersfoortse kunstenaarsgroep Galerie De Ploegh hun werk in De Boterhal in Hoorn. Omgekeerd tonen de kunstenaars uit Hoorn hun werk een maand lang in Amersfoort. De groepsexpo in De Ploegh (7 oktober t/m 4 november) heeft als titel ‘Uitwisseling Boterhal’. Op zondag 21 oktober zal beeldend kunstenaar Frits Nolte bij De Ploegh drie exposerende kunstenaars uit Hoorn interviewen: Bert Neelen, Floor Max en Jawek Kwakman.

Bert Neelen maakt bronzen sculpturen van takken. De beelden brengen een ode aan de natuur; de eenvoud en de stilte van een boom blijft in de bronzen takken aanwezig. Floor Max maakt sieraden met een voorliefde voor (zilver) draad en flexibele materialen. Zij onderzoekt in haar werk de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid. Jawek Kwakman creëert met de computer eigen drie dimensionale virtuele werelden op canvas, dibond of plexiglas. Het zijn imaginaire reizen in zelf gemaakte landschappen.

Het kunstenaarsgesprek is een open gesprek tussen publiek en kunstenaars en vind plaats tussen de geëxposeerde schilderijen, beelden en installaties. Kunstenaars vertellen over materiaal, techniek en over wat hen beweegt. Centraal staat de vraag: hoe vertalen zij hun ideeën in kunst? Aan de bezoekers wordt de vraag gesteld: wat raakt u in het werk? Wat doet u verwonderen? Kijk op www.deploegh.nl

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.