Theater De Lieve Vrouw 25 jaar

Theater De Lieve Vrouw (DLV) is al 25 jaar het epicentrum van cultureel Amersfoort. Dit vraagt om een daverend jubileumfeest van maar liefst negen dagen lang. Van 1 maart tot en met 9 maart staat Theater De Lieve Vrouw bol van de feestelijkheden. Uiteraard met alle ingrediënten die De Lieve Vrouw in 25 jaar tot een vaste Amersfoortse waarde hebben gemaakt; enthousiaste vrijwilligers, film, theater, eten en drinken.

Theater De Lieve Vrouw 25 jaar

In 1989 startte de periode die het theater- en filmcafé zelf liefkozend het Lieve Verleden noemt. Twee branden in 1985 en 1986 verwoesten de toenmalige Grachtkerk en leidden tot nieuwbouw en de start van Theater De Lieve Vrouw. Theaterliefhebbers en popfanaten splitsen zich in de tussentijd op in twee stichtingen. In maart 1989 zien zowel Poppodium De Kelder als de Theater De Lieve Vrouw het levenslicht.

De rest is geschiedenis. De Lieve Vrouw biedt als één van de eerste podia in Nederland een succesvolle mix van horeca, theater en film. Mede dankzij de voortdurende inzet van vele enthousiaste vrijwilligers kan het theater zich ontwikkelen tot de professionele organisatie die het vandaag de dag is.

Feest zaterdag 1 maart
Mooie Amersfoortse geschiedenis waar DLV terecht trots op is. Alle reden voor een groot feest en wel op zaterdag 1 maart in het theatercafé en de theaterzaal. De theaterzaal wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een feestzaal en ontdaan van de stoelen.

In het voorprogramma Emma Lou begeleidt door Dion Scheper. Met liedjes over liefde, leven, irritaties en obsessies. Theaterpop, zoals ze het zelf noemt: muziek tussen kleinkunst en popmuziek in. In de theaterzaal brengt het internationale collectief TenTemPiés muziek met een dansbare mix van Latin rock, ska en reggae. Een extra lading zijn de strijdbare teksten over politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid. DJ Martijn (van muziekspeciaalzaak Velvet) sluit af door 25 jaar dansclassics en culthits te draaien.

Brochure en programma
Bekijk de jubileumbrochure die DLV uitgaf ter ere van haar jubileum en lees interviews met directeur Matti Austen, trouwe bezoekers en enthousiaste medewerkers. In de brochure staat ook de feestelijke programmering van de komende negen dagen. Veel theater, de mooiste films en speciale evenementen voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke Lievhebber.

Lees het artikel Het Lieve Verleden over de geschiedenis en voorgeschiedenis van Theater De Lieve Vrouw.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.