‘Magic in the moonlight: niets is wat het lijkt’

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige! CineSingle is een maandelijkse filmmatinee in De Lieve Vrouw in Amersfoort als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Maandelijks op Eempodium een recensie aan de hand van reacties op de CineSingle film, opgetekend door Annemarie Oppedijk. Afgelopen zondag stond Magic in the Moonlight van Woody Allen op het programma. Magic in the Moonlight draait de komende weken in De Lieve Vrouw, voor singles en non-singles.

De deuren zwaaien open. Het CineSingle publiek verlaat de Grachtzaal. De ongecompliceerde romantische komedie Magic in the Moonlight van Woody Allen werd vandaag vertoond. Vanuit de schemerige zaal hoor je hoe iemand het deuntje van de soundtrack fluit: `You do something to me` van Cole Porter. Een vrouw imiteert het deftige Engelse accent van de hoofdrolspeler en merkt op die Stanley maar een pedant ventje te vinden in zijn pogingen het medium Sophie te ontmaskeren.  ,,Wel  erg  zwart-wit geportretteerd. De rationele wetenschappelijk ingestelde Stanley tegen de naïef ogende dromerige Sophie.” Maar niets is wat het lijkt.

,,Prachtig gefilmd, bijzonder mooi licht en al die natuurbeelden van de Provence, ik krijg zin om weer in de camper te stappen,” zegt iemand anders.

Op de trap ontstaat al de eerste discussie: bediende de goochelaar zich van cynisme, sarcasme of ironie? ,,Tamelijk ironisch dat juist een man die beweert een Chinese tovenaar te zijn, een medium moet ontmaskeren.”

De CineSingle bezoekers zoeken een plek in het Theatercafé voor hun lunch, een biertje of een kop koffie. Enkele kleine tafels en één grote ronde tafel worden bezet.

Hoofdrolspelers Emma Stone en Colin Firth

Hoofdrolspelers Emma Stone en Colin Firth

,,Wat een leuke dialogen! Zo ad rem. Is dat ook jullie humor?”
,,Dat ligt er aan wie het zegt. Toen ik net in scheiding lag deed mijn vrouw ook zo bijdehand, dat werkte toen niet bepaald in haar voordeel.”
Een lachsalvo volgt.

Aan een kleine tafel worden de charmes, kledingstijl en muziek van de twintiger jaren besproken, de tijd waarin de film van Woody Allen zich afspeelt.

,,Het was niet alleen rijkdom met landgoederen en mooie kleding, de beurs crashte toch ook rond die tijd?” De discussie die op de trap begon heeft zijn vervolg gekregen met de vraag wat het verschil is tussen de geest en de ziel van een persoon en by-the-way, wie wil er een tosti?

Om kwart voor drie vertrekt een groep wandelaars voor een stadswandeling door Amersfoort, gratis aangeboden door Solas voor CineSingle bezoekers. De zon schijnt.

Annemarie Oppedijk

De volgende CineSingle vindt plaats op zondag 21 september. De film die dan wordt bezocht is The Trip To Italy. De film begint om 12.00 uur, vanaf 11.00 is er inloop in het Theatercafé van De Lieve Vrouw.
Voor meer informatie hierover en data/tijden waarop Magic in the Moonlight is te zien: www.lievevrouw.nl

https://www.youtube.com/watch?v=LAwbwKURvm0

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.