CineSingle: The Second Best Exotic Marigold Hotel

Op 22 maart, een zonnige zondag, hebben in een zo goed als uitverkochte Grachtzaal in de Lieve Vrouw 82 CineSingles uit de hele regio genoten van het maandelijkse single filmmatinee. Op het programma stond het vervolg op de boekverfilming The Best Exotic Marigold Hotel: The Second Best Exotic Marigold Hotel. In de film van regisseur John Madden spelen onder meer Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighty, Richard Gere, Tamsin Greig en Dev Patel in de prachtige setting van een oud hotel in India.

Een nieuw hotel in het exotische Jaipur in India. Dat is de grote droom van Sonny (Dev Patel). Er is nog maar één kamer vrij in zijn oude aftandse hotel, een paradijs voor de oudere gasten. Alleen met hun eigen problemen. Echter Sonny heeft niet zo veel tijd om dit hotel te runnen. Hij moet op zoek naar investeerders en wil trouwen met zijn grote liefde Sunaina (Tina Desai) Daarom stelt hij een co-manager aan. Muriel (Maggie Smith ) kent de geheimen van alle gasten. Allerlei verrassende ontwikkelingen, vermakelijke situaties al dan niet in relationele sfeer, dienen zich aan voor de gasten van het hotel. En dan staat er opeens een hotelinspecteur (Richard Gere) op de stoep.

The-Second-Best-Exotic-Marigold-Hotel-Poster

Hoewel de film voortkabbelt zonder werkelijke hoogte- of dieptepunten, maakte de regisseur van Shakespeare in love, John Madden, er toch een fijne feelgood film van in het kleurrijke India. Al lijkt het land wel één groot liefdevol paradijs, waar geen enkele sprake is van armoede. De acteurs hebben er duidelijk plezier in en Maggie Smith is als co-manager Muriel in topvorm. Met haar botte cynische opmerkingen ontketent ze menig gegrinnik onder de filmbezoekers.

Al met al een kleurrijke film met levensechte personages en zeer goede acteurs die voor een onderhoudende film zorgen. Onder de oppervlakte van de humor en het plezier bevindt zich een diepere behoefte aan authenticiteit. Laten zien wie je echt bent. Dat zet aan het denken en maakt de film bijzonder.

Na de muzikale slotscène zal toch vrijwel elke bezoeker de zaal met een goed gevoel verlaten. De CineSingle bezoekers gaven deze film : *** Cine Single Stars. Enkele quotes:

– Niet alleen luchtig vermaak, aan het eind nog enige nadenkertjes: Leef en geniet nu. Je kunt tot het einde aan toe iets nieuws beginnen.

– Een vermenging van Britse en Bollywood over the top elementen.

– Fijne Engelse humor, een ontspannen film voor de zondagmiddag. Een aanrader voor de wat oudere doelgroep.

– Wel aardig, iets te kluchterig. Mooie beelden van het rijke deel van India.

– Soms win je iets, soms leer je iets. Dat is een tekst die ik als leidraad ga gebruiken.

Zondag 19 april 2015 is het volgende CineSingle filmmatinee met de film ‘La Famille Belier’. CineSingle Amersfoort is ook op Facebook te vinden. Voor meer informatie kan je ook e-mailen naar cinesingle@lievevrouw.nl.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *