‘Monday Miles’, probaat middel tegen de ‘Monday-blues’

Peter Rips ‘Monday Miles’ is weer van start gegaan. Maandag… u kent dat wel: u heeft die dag weer overleefd en o, wat zou het fijn zijn om nog even ergens te ontspannen met een glaasje, fijne live-muziek en aangenaam gezelschap…

Maar ja, op maandagavond is er niets te doen in de stad… Denkt u. Mis! Afgelopen maandag is alweer het vijfde seizoen van Monday Miles van start gegaan. Peter Rip -zanger, entertainer en dj- besloot een kleine vijf jaar geleden de tot dan toe ‘lege’ maandagavond in de programmering van muziekcafé Miles in te vullen met een bijzonder concept: een avond waarop alles mogelijk is.

Peter zingt met zijn warme stem zijn Sinatra- of ander repertoire en heeft een lijst bij zich met negentig verzoeknummers, hij nodigt muzikale gasten uit, verzorgt sfeervolle beeldprojecties, dansmuziek, quizzen, thema-avonden (memorabel en inmiddels legendarisch is bijvoorbeeld de Valentijns-avond vol romantiek, hartstocht, humor, poëzie en onvermoede talenten) of bijzondere verrassingen. Dit alles in een intieme, huiskamerachtige sfeer.

Of er nu vijf of vijftig gasten zijn, Peter zet zich elke week met evenveel warmte en gedrevenheid in en weet als geen ander sfeer te scheppen. Een grote kwaliteit daarbij is de flexibiliteit waarmee hij inspeelt op zijn gasten. Daardoor is het precieze verloop van de avond ook voor hemzelf vaak een verrassing. ,,Een avond met een uitdaging”, zoals hij het zelf zegt. Naast de vaste bezoekers weten ook steeds meer toeristen en zakenmensen uit alle windstreken inmiddels de weg naar Monday Miles te vinden. Vaak mensen die kwamen voor Amsterdam, in Amersfoort logeren en, aangenaam verrast over wat deze stad te bieden heeft , hier blijven hangen. Vaste bezoeker Jan vindt het een verademing dat er nu ook op de maandagavond een plek is, waar het goed toeven is. En goed toeven is het er!

Een absolute aanrader voor wie de Monday-blues van zich af wil schudden en de overgang van weekend naar werkweek wat minder bruusk wil maken.

 

Erna Sanders

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.