World Meets Classic: Haytham Safia Qu4rtet daagt je uit

Wanneer:
6 september 2020 @ 15:00 – 17:00
2020-09-06T15:00:00+02:00
2020-09-06T17:00:00+02:00
Waar:
Nassauzaal, Hilton
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3768 MN Soest
Kosten:
€ 19,50 / € 14,- / € 10,-

Na twee seizoenen een special concert te hebben geprogrammeerd onder het motto “Pop Meets Classic” kozen we dit seizoen voor een iets andere mix: “World Meets Classic”.
Het Haytham Safia Qu4rtet maakt volkomen unieke muziek die prettig in het gehoor ligt. De musici komen uit drie continenten, uit Oost en West, en nemen elk hun eigen invloeden mee: Arabisch, Westers klassiek, Soedanees, jazz, Balkan, blues, vrije improvisatie en meer.
Ze traden op in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Tivoli/Vredenburg in Utrecht, op festivals als Wonderfeel en de Jazzfietstour en in allerlei kleine concertseries. Ook werkten ze samen met Eric Vloeimans, Tineke Postma en Kristina Fuchs. Het kwartet nam twee goed door de pers ontvangen cd’s op: “Promises” en “Fresh Moods”.

Musici:
Haytham Safia, u’d (Arabische luit) en composities
Hanneke Ramselaar, hobo/althobo en arrangementen
Eva van de Poll, violoncello
Osama Meleegi, percussie

Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues (met de helaas in 2017 overleden Ad van Meurs, die ook bekend is van zijn alter ego The Watchman), het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen. Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van de band. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de cd “Radiohead, a jazz symphony” op.
Hetzelfde geldt voor celliste Eva van de Poll, die zowel in een hedendaags trio speelt als in een tangokwartet. De band wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn cd’s – waaronder alle zes cd’s met No Blues – en die onlangs zijn eerste eigen cd uitbracht.

Voorlopig programma:
– Sinaan
– The Road
– Moments of Relief
– So What
– Solo cello
– Dvorak – Slavische Dans No.7
– No Sweat
– Hello Africa
– Le
– Solo U’d on Mozarts Rondo alla Turca
– Beethoven in nieuw arrangement
– Whatever You Want
– Vision

Let op!
Bestel twee of meer tickets tegelijk als u uit één huishouden komt.

Dit concert vindt tweemaal plaats: om 12.00u en om 15.00u.
Koop een ticket voor het tijdstip van je keuze.
Loop als de concertzaal opengaat niet zomaar naar binnen maar wacht bij de ingang.
Iemand wijst je vervolgens de plaatsen aan (coronamaatregel).

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.