Vliegende Hollander -uitverkocht-

Wanneer:
22 augustus 2020 @ 16:00 – 17:15
2020-08-22T16:00:00+02:00
2020-08-22T17:15:00+02:00
Waar:
Theater de Veerensmederij
Soesterweg 330
3812 BH Amersfoort
Kosten:
uitverkocht

Dat de sage van de Vliegende Hollander intrigerend wordt gevonden blijkt wel uit de verschillende bewerkingen die er zijn gemaakt in de vorm van films, stripverhalen en zelfs videogames. Ook gerenommeerde schrijvers als Edgar Allen Poe, Vestdijk, Nijhof, Walter Scot en Heinrich Heine maakten bijzondere versies over het spookschip en zijn bemanning. Heine schreef een geestig verhaal over de omzwervingen van de heer von Schnabelewopski waar de verteller als bezoeker van de Schouwburg van Amsterdam in 1795 het toneelstuk ‘de Vliegende Hollander’ ziet.

De Schipper van de Vliegende Hollander wil koste wat kost als eerste schipper Oost Indië bereiken via de snelste route, namelijk rond de Kaap. Omdat de weersverwachtingen goed zijn besluit de Hollander op Paaszondag uit te varen. Zijn bemanning wil niet vertrekken, want als de kerkklokken luiden mag niemand uitvaren. Rond de Kaap komt het schip in een verschrikkelijke storm terecht, maar de kapitein zweert dat hij zijn reis zal volbrengen. Vervloekt door de duivel moet hij en zijn bemanning eeuwig blijven rondvaren op zee.

Heinrich Heine voegde hier destijds aan toe dat de Hollander alleen verlost kan worden door de liefde van een vrouw. Joke Hoolboom nam de tekst van Heine als uitgangspunt en schreef een actueel libretto, waarbij de Duivel God uitdaagt met de hoogmoedige schipper als lijdend voorwerp en zijn ziel als inzet.

Kaartverkoop: zie website Holland Opera >>

De Veerensmederij is een groot industrieel gebouw met een vloeroppervlakte van 900 m2 en een hoogte van 12 meter. U kunt veilig 1.5 meter afstand houden in het gebouw en op de tribune. Hier ziet u alle corona-maatregelen die er zijn genomen. Ivm met de maatregelen kunt u alleen per huishouden (minimaal 2 personen) kaarten reserveren. Mocht u er niet uitkomen bij het bestellen van kaarten, neem dan alstublieft contact op met de kassa via kaarten@hollandopera.nl of bel 033-2020929.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.