Victor Löw, Peter Bolhuis e.a., De Aanslag

Wanneer:
11 maart 2020 @ 20:15 – 21:45
2020-03-11T20:15:00+01:00
2020-03-11T21:45:00+01:00
Waar:
Theater de Speeldoos
Theater de Speeldoos Baarn Rembrandtlaan 35
Kosten:
26,00 euro

En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen.

Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan van De Aanslag, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de GeerHenriëtte Tol maakt samen met Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk de cast compleet. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De cast van De Aanslag bestaat uit Victor Löw (DE VERLEIDERS, Advocaat van de Duivel), Peter Bolhuis (Vele hemels boven de zevende, Amandla! Mandela), Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje, Vele hemels boven de zevende), Linde van den Heuvel (Soldaat van Oranje, Geluk) en Reno van Rijsewijk. De regie van De Aanslag is in handen van Ursul de Geer (Napoleon op St. Helena, Vele hemels boven de zevende).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.