Dood paard: Verse tijd

Wanneer:
18 januari 2020 @ 20:30 – 22:00
2020-01-18T20:30:00+01:00
2020-01-18T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 17,50 / CJP 65+ € 16,50 / DLV-Pas € 15,-
Contact:

Twee mannen, twee werelden, één ontmoeting: een zoektocht van dolende zielen naar common ground. Negen kleine voorstellingen in één, over negen grote thema’s.

Dood Paard-lid Kuno Bakker en Toneelhuis-maker Mokhallad Rasem voeren een reeks dialogen over hun verhouding met elkaar en hun omgeving. Humoristisch én pijnlijk, poëtisch én banaal. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground aan de hand van grote thema’s als liefde, angst, eenzaamheid, seks, voetschimmel, oorlog, geheimen, vaders, kunst en dood.

‘De verse tijd’ is een voorstelling op basis van de talloze gesprekken die Bakker en Rasem voerden. Samen vertellen de gesprekken een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten.

‘De verse tijd’ is door de jury van het Theater Festival geselecteerd als één van de beste twaalf voorstellingen van afgelopen seizoen: “Een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog.” Ook de Volkskrant selecteerde de voorstelling voor de eigen top 10 van beste theatervoorstellingen van het seizoen vanwege de “prachtige dialogen”“Licht en humoristisch van toon maar met voelbaar respect voor elkaars levensverhaal. Gaandeweg ontpoppen ze zich als roerende zielsverwanten.”

Kuno Bakker en Mokhallad Rasem nodigen in hun openhartige gesprek het publiek uit om mee te denken en zelf een positie te bepalen.

Kunnen wij alleen maar spelen en het nergens over hebben?
Kunnen we alle woorden weggooien en opnieuw beginnen?
Kunnen we niet zeggen: jij bent zo en ik ben zo?

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.