Vernissage Frank Karelse: “Robin”

Wanneer:
5 september 2020 @ 15:00 – 17:00
2020-09-05T15:00:00+02:00
2020-09-05T17:00:00+02:00
Waar:
ICOONtheater
Leeghwater 1
3825 MA Amersfoort
Kosten:
Gratis

Een serie over rouw, afscheid, en nieuw begin van fotograaf Frank Karelse.
Vernissage 5 september 2020. Expositie van 5 september t/m 3 oktober 2020.

“Robin”: In deze fotoserie geef ik beeld aan het verdriet om het vroegtijdige verlies van Robin. Het verlies van Robin is voor mij ook het verlies van de kans om ooit zelf vader te worden. Het voelt aan als een steen in mijn hart. In het begin was dit een hoekige steen met scherpe punten. In de loop van de tijd krimpt de steen en worden de scherpe kanten steeds wat ronder. Maar verdwijnen zal de steen niet.
Het maken van deze fotoserie hielp bij het doorleven van het verdriet. De inspiratie voor de foto’s zijn beelden die vanuit het verdriet zijn ontstaan. De foto’s zijn geschapen, gecreëerd vanuit deze beelden. Zo heeft het verlies van Robin zijn eigen scheppende kracht gekregen, heeft het tot nieuw leven in een andere zin geleid. De ontwikkeling van verdriet naar schepping is ook in de serie te zien.
Robin is een serie over rouw, afscheid, schoonheid, aanvaarding, en nieuw begin.

Ook: “Toestand van leegte”: een serie foto’s die de toestand van innerlijke leegte onderzoekt die ik op gezette perioden in mijn leven doormaakte. Een patroon van afwezigheid en niet-zijn waar ik steeds langzaam in weg gleed, bijna ongemerkt, vaak door hard werken of mezelf wegcijferen of een combinatie van beide. Het gevoel is om absoluut leeg van binnen te zijn, zonder doel en zonder zin, als een toevallige nietige verzameling moleculen in een oneindig heelal. Dit gevoel blijkt voor velen in mindere of meerdere mate herkenbaar te zijn.
Het regelmatige, langzaam en ongemerkt in de leegte wegglijden, maakt het gevoel heel vertrouwd, alsof het gewoon is. In de lege toestand voelt dat als de ware toestand en trad ik van daar uit de wereld tegemoet. De leegte was een patroon geworden dat mij op een bepaalde manier comfort en veiligheid bood, een wijze om met de soms harde en beangstigende werkelijkheid om te kunnen gaan. Maar wel heel beperkend, koud en gevoelloos. Het voorkwam ook dat ik ten volle in het leven ging. Het maken van de foto’s heeft geholpen om de leegheid meer te doorgronden en te herkennen. Om eerder bewust te worden van de valkuil van de leegte en er daardoor minder vaak in te vallen. Om meer te leven.
In de serie worden de diverse aspecten van de toestand van leegte in beelden gevangen, inclusief de ommekeer: het moment van gewaarwording, wakkergeschud worden, en bezinning.

Opgave op frank@frankkarelse.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.