De Uitdaging: Mathilde Santing vs Fernando Lameirinhas o.l.v. Thijs Borsten

Wanneer:
21 januari 2018 @ 14:30 – 16:00
2018-01-21T14:30:00+01:00
2018-01-21T16:00:00+01:00
Waar:
Theater De Speeldoos
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Nederland
Kosten:
22,50

De Uitdaging is een muzikaal concept van pianist/componist Thijs Borsten waarmee hij al een aantal seizoenen met succes de podia in Nederland bezoekt. Voor deze editie zijn Mathilde Santing en Fernando Lameirinhas uitgenodigd in de muzikale boksring.

Mathilde Santing
Mathilde is volgens Thijs de beste Nederlandstalige zangeres die dit land rijk is. Santing wordt in 1981 landelijk bekend door haar optreden in het veelbekeken televisieprogramma Sonja op Maandag. In de dertig jaar die hierop volgen verovert zij de harten van vele mensen. Met haar prachtige stem en de keuze van haar liedjes weet Mathilde haar publiek tot in de ziel te beroeren. Ze wint belangrijke en prestigieuze prijzen waaronder drie Edisons, de Popprijs en een Gouden Harp. In 2012 vindt de virtuoze en veelzijdige Mathilde zichzelf opnieuw uit en debuteert ze als tekstschrijfster en componiste.

Fernando Lameirinhas
Fernando Lameirinhas is inmiddels vijftig jaar in het vak als componist en zanger. In 1966 scoorde hij samen met zijn broer Tony twee grote internationale hits als ‘Jess & James’. Na dit soulvolle avontuur stortte hij zich met overgave op de wereldmuziek, in het bijzonder op de Portugese fado. Fernando werkte in Nederland samen met grote artiesten als Henny Vrienten, Stef Bos, BLØF en Raymond van het Groenewoud.

Thijs Borsten verzamelt bijzondere artiesten met unieke stemmen. Hij verenigt in de uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. De Volkskrant noemt het ‘magisch’  en Tania Kross vat het als volgt samen: ‘Het is een feestje voor ons, de muzikanten, waar jullie als publiek ook bij mogen zijn. De Uitdaging is voedsel voor onze ziel’.

• Zangeres Mathilde Santing won drie Edisons, de Popprijs en een Gouden Harp
• Componist en zanger Fernando Lameirinhas werkte in Nederland samen met Henny Vrienten, Stef Bos, BLØF en Raymond van het Groenewoud

De band van De Uitdaging bestaat uit: Thijs Borsten – piano/presentatie | Xander Buvelot – bas | Arno van Nieuwenhuize – drums

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.