Tuinieren met de natuur mee – minder intensief, meer opbrengst

Wanneer:
10 oktober 2020 @ 13:00 – 14:30
2020-10-10T13:00:00+02:00
2020-10-10T14:30:00+02:00
Waar:
Bibliotheek Leusden
Hamersveldseweg 77
3833 GL Leusden
Kosten:
Gratis

Leer op zaterdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, tijdens de lezing ‘Tuinieren met de natuur mee’ in de Bibliotheek Leusden hoe je moestuin meer oplevert. Moestuinier Vera Greutink vertelt in deze lezing hoe je door permacultuur-technieken in de moestuin toe te passen betere oogsten kunt behalen met minder werk. Er is een lezing om 13.00 uur en om 15.15 uur.

De manier van tuinieren die Vera Greutink
toepast, draagt bij aan de gezondheid van de bodem en maakt je tuin beter bestand tegen de veranderingen van het klimaat. Door niet te spitten en de grond te beschermen met een laag organisch materiaal zorg je ervoor dat er minder onkruid groeit en de grond beter water vasthoudt. Vera geeft ook een aantal voorbeelden van groente-polyculturen, dit zijn combinaties van meerdere groentes die elkaar positief beïnvloeden. Door de diversiteit raken plaagdieren in de war en zullen ziektes zich niet snel verspreiden. Ook geven zulke polyculturen een grotere totale opbrengst en zien ze er vaak mooi uit. Je kunt ze speels en creatief benaderen – wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke Mexicaanse polycultuur waarin maïs, bonen, tomatillo’s, zonnebloemen, zinnia’s en verschillende kruiden gecombineerd worden?

Over Vera Greutink
Vera Greutink is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. In haar tuin van bijna duizend vierkante meter in Twente experimenteert ze graag met nieuwe technieken en weinig bekende planten. Ze schrijft onder andere voor De Tuin op Tafel, Groei & Bloei, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine (Engels). Haar eerste boek Tuin smakelijk! over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015.

Aanmelden verplicht: >>

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.