Tristan Keuris Kamermuziekconcours

Wanneer:
6 april 2019 @ 19:00 – 22:15
2019-04-06T19:00:00+02:00
2019-04-06T22:15:00+02:00
Waar:
ICOONtheater
Leeghwater 1
3825 MA Amersfoort
Kosten:
€ 12,- / t/m 12 jaar € 6,-

Het Tristan Keuris Kamermuziekconcours wordt dit jaar afgesloten met een concert in ICOONtheater. Tijdens dit finaleconcert laten de geselecteerde ensembles zich horen aan het publiek en aan een professionele jury. Aan het einde van de avond volgt natuurlijk een feestelijke bekendmaking van de winnaar. Gedurende het juryoverleg zal het Keuris ensemble optreden, bestaande uit Henry Kelder (piano) Bob van der Ent (viool) en Roeland Duijne (cello). Het belooft een bijzondere, muzikale avond te worden!

In de wereld van de klassieke muziek zijn volop concoursen voor solisten. Een concours voor samenspel is uniek. Het Amersfoortse Tristan Keuris Kamermuziek Concours (TKKC) heeft als belangrijkste doel om de kwaliteiten van kamermuziek onder de aandacht te brengen en de overwegend jonge deelnemers aan het concours te inspireren, hun talent te laten ontwikkelen en een podium te bieden. Kamermuziek is een onmisbare schakel in de ontwikkeling van jonge (amateur)musici.

Het beoefenen van kamermuziek is essentieel anders dan muziek spelen als solist of in een orkest. In een kamermuziekensemble wordt een beroep gedaan op specifieke muzikale en sociale vaardigheden. Anders dan bijvoorbeeld in een orkest, waar de dirigent de lijnen uitzet, bepaalt een ensemble in onderling overleg hoe de compositie wordt uitgevoerd.

Bij het Tristan Keuris Kamermuziek Concours gaat het vooral om het plezier van samen muziek maken en de groei die je als muzikant doormaakt op het gebied van samenspel. De beloning zit ‘m in voldoening, plezier beleven, leren en de ontmoeting met andere mensen en met andere muziek. Maar er zijn uiteraard ook prijzen te winnen.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.