-afgelast- Thijs Borsten, Fay Lovsky en Oleg Fateev

Wanneer:
13 maart 2020 @ 20:30 – 22:00
2020-03-13T20:30:00+01:00
2020-03-13T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP
Amersfoort
Kosten:
-afgelast-

De Amersfoortse componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten gaat dit keer op ontdekkingsreis met de Nederlandse zangeres, componist en multi-instrumentalist Fay Lovsky en de ongeëvenaarde Russische accordeonist, componist en arrangeur Oleg Fateev. Samen zingen ze Russische en Nederlandse liedjes over het leven en dat staat volgens ons garant voor muzikale en poëtische verrassingen van ongekend hoog niveau!

Thijs Borsten ‘verzamelt’ al jaren bijzondere artiesten, die hij verleidt om hun muziek en hun verhaal met hem en het publiek te delen.

Na haar opleiding aan de Rietveld Academie maakte Fay Luyendijk een eerste mini-lp onder de naam Fay Lovesick op het 1000 Idioten-label. Sinds 1981 noemt zij zich Fay Lovsky. Ze maakt aanvankelijk furore als doe-het-zelf-artieste. In de jaren negentig treedt zij op met de Magnificent Seven en La Bande Dessinée. Ze bespeelt exotische instrumenten als de zingende zaag en de theremin en is eveneens actief als componiste van film-, reclame- en documentairemuziek.

Voordat Oleg Fateev (Moldavië) kon studeren aan de muziekacademie in Moskou, zou hij naar Afghanistan moeten. Toevallig hoorde hij vlak voor vertrek dat een dirigent van een militair ensemble in Moskou een accordeonist zocht. “Zonder deze toevallige ontmoeting zou mijn leven heel anders zijn geweest,” zegt Fateev, die op 29-jarige leeftijd naar Nederland kwam. Hier werd zijn talent en veelzijdigheid al snel herkend. Sindsdien werkt hij in allerlei projecten en naast de vele soloconcerten ook samen met bekende Nederlandse artiesten. In 2018 deed hij een theatertour met Jelle Brandt Corstius en nam hij deel aan de tour ‘Chansons van Schoonheid en Troost’ met Britta Maria en Maurits Fondse.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.