Theo Nijland – ‘Desalniettemin’

Wanneer:
24 november 2017 @ 20:00 – 22:30
2017-11-24T20:00:00+01:00
2017-11-24T22:30:00+01:00
Waar:
De Tuin
De Smidse 18
3831 NT Leusden
Nederland
Kosten:
€ 17,-

In alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

‘Nijland-liedjes zijn altijd van topkwaliteit, met Desalniettemin heeft hij dat niveau nog meer weten op te krikken. Van het bitterzoete Deadline (een dialoog tussen de zieke zanger en de tolerante dood) tot Hou vast! waarin de essentie van het leven zowel kaal als liefdevol wordt bezongen, is Desalniettemin een absoluut hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst’, aldus Patrick van den Hanenberg in De Volkskrant.

En Rinske Wels van Trouw schreef in haar recensie: ‘Nijland is zeer op dreef in Desalniettemin. Hij is grappiger dan ooit in zijn tussenteksten en ook de eerste liedjes, onder meer ‘Crowdfunding’ en ‘Ik vind helemaal niks meer’ zijn spottend.
Als hij losgaat over toeschouwers op een festival en de hippe hapjes die er zijn, is hij op zijn best. Ook zijn vaste thema – ik ben miskend en mindere goden zijn bekender – wordt opnieuw geweldig uitgewerkt in het lied ‘Miljonair’.

Theo Nijland won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs. In 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

Foto – Ben van Duin

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.