-geannueerd- The Pilgrims

Wanneer:
22 januari 2022 @ 20:30 – 22:30
2022-01-22T20:30:00+01:00
2022-01-22T22:30:00+01:00
Waar:
Fluor-Zaal
Oliemolenhof 22
3812 PB Amersfoort
Kosten:
€ 21,50

In de jaren ’90 was The Pilgrims een succesvolle Nederlandse formatie, afkomstig uit Noord-Holland, die opviel door opzwepende rockmuziek en de donkere, intense en soulvolle stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze. De band bestond verder uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op bas. The Pilgrims groeide uit tot een geliefde live act, met festival-hoogtepunten als Dauwpop, Paaspop, Waterpop en Parkpop. Wanneer Persijn na ruim 10 jaar The Pilgrims getroffen wordt door een herseninfarct wordt het stil rond de band en richt Reniet zich op zijn studio, enkele kleine muzikale projecten en zijn gezin. Tot één van zijn dochters zei dat ze hem nog nooit live had zien spelen.

Na bijna 20 jaar stilte werd Reniet eindelijk genoeg ‘getriggered’ en richtte hij The Pilgrims opnieuw op. Met een volle bandbezetting van acht personen deden ze in 2017 ‘enkel voor de fun’ een kleine tour en verkochten ze daar hun nieuwe vijfde album. ‘PunkSoulRock’NRoll’ bevatte enkele nieuwe songs, maar voornamelijk bestond deze cd uit heropgenomen tracks, zowel (acoustisch) live als in de studio. Daarna speelt de band nog wat shows (Victorie Alkmaar, De Groene Engel Oss, P3 Purmerend en het Breda Barst Festival), maar is de focus voornamelijk gericht op een echt nieuw studio-album.

Net zoals tijdens de concerten willen de producers Reniet Vrieze en Henri van Bergen (tevens drummer) het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod laten komen; zowel rauwe stevige rocksongs als breekbare roots-muziek. “6IX” is opgenomen in de RAW Studio te Zaandijk en bevat 14 nieuwe songs, met twee Otis Redding-covers als bonus-tracks. Het nieuwe album, gemixed door Emile den Tex en gemastered door Peter Brussee, laat een sfeervolle en energieke mix horen van bluegrass, folk, soul en rock, overgoten met de kenmerkende strot van Reniet. De nummers zijn authentiek, puur en gaan over thema’s als internet-seks, dementie, haantjesgedrag en dankbaarheid. De titel verwijst uiteraard naar het zesde album en geeft een knipoog naar de sexy kant van het werk van The Pilgrims.

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.