The Gents

Wanneer:
9 februari 2020 @ 16:00 – 19:00
2020-02-09T16:00:00+01:00
2020-02-09T19:00:00+01:00
Waar:
Pitchers
Groenmarkt 7
3811 CP Amersfoort
Kosten:
Gratis

Deze heren spelen een zeer uiteenlopend repertoire: rock, funk en soul covers uit het vorige en huidige millennium, en ook steeds meer eigen nummers, zowel Engels- als Nederlandstalig. De stijl van The Gents lijkt eigenlijk nergens op, en is toch typisch Gents: melodieus, afwisselend ingetogen en stevig, met een strakke groove, geschikt om lekker op te swingen of gewoon naar te luisteren .

Bezetting:

Gitaar/mondorgel: (rattling) Ruud van Zwieteren. Ruud zingt zelf niet, maar zijn gitaar des te meer . Ruud is tevens het creatieve brein van de band en legt de basis voor de meeste eigen nummers.

Bas: (foundation) Frank Jansink. Na het vertrek van de vorige bassist, kwam Frank twee jaar geleden de band redden van de ondergang. Sinds zijn komst staat de band als een huis.

Drums/backing vocals: (freaky) Frans Zwart. Frans zorgt altijd voor de juiste groove en houdt de band ritmisch op de rails. Hij houdt scherp in de gaten dat de rest van de band niet te hard speelt.

Toetsen/backing vocals: (whispering) Wim Tersteeg. Wim zorgt met zijn keyboard sounds voor de sfeervolle tapijtjes, de lekkere en de vieze akkoordjes. Daarnaast produceert hij regelmatig (een keer in de vijf jaar) een eigen nummer.

Leadzang/bongo’s: (the great) Gertjan Medema. Als frontman en grootste man van de band staat Gertjan zijn mannetje. En zijn stem… tja, daar is maar een omschrijving voor: Typisch GJ!

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.