Tettero plays Eddie Harris & Les McCann

Wanneer:
23 mei 2019 @ 21:30 – 24 mei 2019 @ 00:00
2019-05-23T21:30:00+02:00
2019-05-24T00:00:00+02:00
Waar:
’t Nonnetje
Groenmarkt 3
3811 CP Amersfoort
Kosten:
Gratis

Als ‘kick-off’ voor Amersfoort Jazz 2019 presenteert Nonnetje Live een heel aangename en graag geziene club muzikanten in ‘t Nonnetje met een prachtig programma:

“Tettero plays Eddie Harris & Les McCann”

De funkjazz band Tettero is een initiatief van gitarist Folker Tettero.
Naast alle activiteiten als sideman heeft Folker vanaf het begin van zijn professionele carrière als gitarist altijd de behoefte gehad zijn eigen muziek te maken. Inmiddels heeft hij een vaste groep van mensen om zich heen verzameld die het beste uit hem en zijn muziek halen.

Tettero maakt funkjazz geïnspireerd door de jaren ’70. De vrijheid die ze nemen om muziek te maken zorgt voor creatieve funk die de aandacht trekt.
Na de CD ‘First’ (2012), die opgenomen is door Frans de Rond, koos gitarist Folker Tettero voor een trio bezetting, gitaar bas en drums. Dit is te horen op ‘Point of View (2014), de laatste CD van Tettero.

In maart 2017 zijn er nieuwe opnames gemaakt, dit keer werd de band aangevuld met trompettist Dirk Beets. Zijn manier van spelen, sound en ideeën sluiten naadloos aan bij de band.
Bij deze opnames is gekozen om nog meer de vrijheid van het spelen rechtsreeks vast te leggen, de opnames zijn op 2 track – band vastgelegd, zonder edits in Kytopia (Utrecht)
Deze zijn online uitgebracht onder de naam Tettero Two Track Tapes.

Naast eigen repertoire speelt Tettero live ook altijd muziek van de vele musici die inspireren. Het is daarom extra leuk dat Tettero nu gevraagd is voor het project van Sound Liaison. Tettero moest in zijn eigen versie het bekende Eddie Harris album ‘Swiss Movement’ live opnemen. Dit werd meteen op hoogwaardige kwaliteit opgenomen: Tettero plays Eddie Harris & Les McCann. Deze opnames zijn inmiddels op vinyl uitgebracht.

In dit nieuwe – intieme en toch krachtige – repertoire zijn blues, funk en jazz én vrijheid weer versmolten in de eigen stijl van Tettero.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.