Tegenlicht Meetup 033 – Rebellen tegen reclame (online)

Op deze dinsdag is er weer een Tegenlicht Meet Up. Dit keer vindt de Meet Up online plaats. Er komen ook vier lokale sprekers. Voorafgaand aan elke spreker zal een kort fragment uit een eerdere Tegenlicht uitzending worden vertoond.

Ook zo moe van de corona-inhakers van reclamemakers? Overal reclame: we zijn het doodnormaal gaan vinden. Een voorhoede van activisten, burgemeesters en juristen strijdt steeds zichtbaarder tegen alomtegenwoordige reclame. Kunnen we niet zonder? In 2020 wordt wereldwijd bijna 600 miljard euro uitgegeven aan reclames. Stadsbewoners zien nu veel meer advertenties dan dertig jaar geleden. Maar in een ontwikkelde informatiesamenleving als de onze is iedereen toch zelf wel in staat om te bedenken wat men wil kopen? Hoe zou een toekomst zonder reclame eruit kunnen zien, en hoe zou die gefinancierd kunnen worden? In bushokjes, in kranten en op onze schermen woedt nu een verwoestende concurrentiestrijd tussen adverteerders die ons gedrag willen beïnvloeden. Jurist Ramsi Woodcock, die we spraken, zegt daarover: ‘Billboards zijn de schoorstenen van de geest. Het wordt tijd dat we afrekenen met die geestvervuilende infrastructuur.’

We maken het liefste gebruik van Jitsi Meet, maar dat kan grotere aantallen deelnemers op dit moment nog niet aan. Daarom schakelen we voor de Meet-Up over op Zoom. De privacy regels van Zoom zijn aangepast.

Wanneer u op de knop drukt (zie de link hier: >>) vraagt Zoom of u de app wilt downloaden of dat u in de browser wilt kijken. Wanneer u de browser gebruikt, kunt u het beste kiezen voor Chrome of Firefox (met andere browsers zijn af en toe geluidsproblemen). In de browser heeft u geen afzonderlijk Zoom-account nodig.

U kunt ook de applicatie gebruiken. Die moet u dan eerst downloaden en toestemming geven voor gebruik van geluid en camera.

Meedoen met een smartphone of tablet is ook mogelijk. Ook daar kunt u kiezen voor meedoen in browser of voor het downloaden van de Zoom app in de Google Playstore of Appstore.

Organisatie: Bibliotheek Eemland.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.