Tegenlicht Meet Up: Hoe verder na de Coronacrisis?

Wanneer:
10 juli 2020 @ 20:00 – 22:30
2020-07-10T20:00:00+02:00
2020-07-10T22:30:00+02:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
gratis / € 5,- of meer

Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten, te informeren en te inspireren over hoe we het morgen slimmer en beter kunnen doen. Op vrijdagavond 10 juli ontmoeten we jullie daarom graag (Corona-proof) in Artishock om met elkaar te praten over de Tegenlicht-uitzending “Duurzaam, nu of nooit”.

De coronacrisis heeft ook gevolgen die niet direct als negatief worden ervaren. Het milieu haalt opgelucht adem. Landelijk hangt er op weekbasis gemiddeld 25 procent minder stikstof in de lucht ten opzichte van vorig jaar. Voor fijnstof ligt het peil volgens het European Environment Agency (EEA) per week gemiddeld zo’n 15 tot 30 procent lager. Als we straks weer overgaan tot de orde van de dag, zal deze winst binnen de kortste keren teniet worden gedaan en daarmee brengen we onze toekomst in gevaar. De komende tien jaar gaan we volgens klimaatwetenschappers het belangrijkste decennium van de mensheid beleven. Het moet nu gaan gebeuren.

Als er toch honderden miljarden uitgegeven gaan worden om de economische crisis te bestrijden, kunnen we dat geld dan niet zo inzetten, dat we direct de omslag maken naar een duurzame economie met veel minder CO2-uitstoot? De coronacrisis heeft immers aangetoond dat we in staat zijn om grote veranderingen op korte termijn te bewerkstelligen, als we de noodzaak ervan inzien. Die urgentie lijken we nog niet altijd te voelen als het gaat om het klimaat, terwijl de klimaatcrisis wel degelijk een actuele en grote bedreiging vormt, ook voor onze gezondheid en ons welbevinden. Er lijkt zelfs een indirecte relatie tussen een slechte luchtkwaliteit en coronasterfte te bestaan. Als we onze uitstoot de komende tien jaar niet radicaal omlaag schroeven, zullen nog vele rampen volgen.

De crisis als kans voor een schonere toekomst. Hoe pakken we dat aan? Wat vraagt dat van ons als individu of ondernemer? Dat is het thema van de Tegenlicht Meet Up op vrijdag 10 juli. Na de uitzending praten we na onder leiding van Stephanie de Jong.

Natuurlijk volgen we de instructies van het RIVM. We verzoeken je dan ook vriendelijk om zelfs bij milde verkoudheidsklachten niet te komen en bij binnenkomst je handen te wassen. Houd ook bij Artishock altijd de 1,5 meter afstand tot elkaar.

Locatie: filmzaal Artishock, Steenhoffstraat 46a (max 20 personen)

Reserveren:
Vanwege het Coronavirus is het noodzakelijk een kaartje te reserveren via: Tickets Meet Up!. Je kunt kiezen voor een gratis ticket, maar we zijn blij als je de optie kiest om ons te steunen met € 5,- p.p. of meer, zodat we Meet Ups kunnen blijven organiseren. Print de tickets uit en neem ze mee, of toon ze ter plekke op je smartphone.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.