Tcha Limberger & his Budapest Gypsy Orchestra

Wanneer:
16 november 2017 @ 20:15 – 21:15
2017-11-16T20:15:00+01:00
2017-11-16T21:15:00+01:00
Waar:
Beauforthuis
Kosten:
€ 20,00
Tcha Limberger & his Budapest Gypsy Orchestra @ Beauforthuis

Café Boedapest. Zigeunermuziek speelde decennia lang een grote rol in Nederland. In de vorige eeuw waren er vele Hongaarse en Roemeense muzikanten die zich in Nederland vestigden, vaak noodgedwongen door de politieke situatie. De bekendste zijn Toki Horváth, Lajos Veres en Gregor Serban. Ook boekte de (Nederlandse) zigeunerfamilie Weiss met het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando succes. In de zestiger en zeventiger jaren speelde in vele grote steden in Nederland zigeunerorkesten.

Deze traditie komt weer tot leven in het Beauforthuis: twee a drie maal per jaar zullen de bekendste orkesten uit Budapest spelen. Concerten in de stijl van deze muziek: u mag er wat bij bestellen. De meeslepende muziek en virtuoze musici zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring.

Sinds het oppakken van zijn eerste instrument – de gitaar, is de componist, zanger en multi-instrumentalist Tcha Limberger een musicus van wereldklasse geworden. Zijn presentatie van op het internationale toneel met zijn Transsylvanische Kalotaszeg Trio en zijn Budapest Gypsy Orchestra, en zijn bijzondere manier van lesgeven van bijna vergeten de traditionele muziek heeft hem tot een van de meest prominente en ‘belangrijke figuren uit de volksmuziek van de Karpatenbekken’ gemaakt.

Zijn optredens met het Budapest Gyspsy Orchestra hebben de meeste bekendheid, met als hoogtepunt de onderscheiding van The Sunday Times: ‘The Polymath virtuoze Tcha Limberger is de koning van Gypsy muziek!’

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.