St Patrick’s Day

Wanneer:
15 maart 2020 @ 15:00 – 19:00
2020-03-15T15:00:00+01:00
2020-03-15T19:00:00+01:00
Waar:
Café de Noot
Hamseweg 31
3828 AA Hoogland
Kosten:
Gratis

Ierse muziek, Ierse drank, Ierse hapjes en veel Hollandse gezelligheid!! Al valt St. Patricks Day op de 17e, in De Noot wordt dit feest op deze 15e maart gevierd.

St. Patrick’s Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius, herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.

St. Patrick’s Day wordt ook groots gevierd in de VS en Australië, landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats, maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.

In veel landen is een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick’s Day viert; niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen. Er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf ‘Irish for the day’ verklaren; zo heeft de voormalige burgemeester van New York, Ed Koch, zichzelf eens omgedoopt tot ‘Ed ‘O Koch’ voor Sint Patricius.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.