Sounds Like Juggling: Puinbal

Wanneer:
17 maart 2023 @ 20:30 – 22:00
2023-03-17T20:30:00+01:00
2023-03-17T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 17,-

Een spannende en virtuoze mix van objectmanipulatie, installatie, muziek en performance. Sounds Like Juggling laat jongleren en muziek samensmelten tot een grote, zoemende, ritselende, bonkende voorstelling.

Midden in dit ballet van geluiden ontstaat een onheilspellende dans met de elementen. Reikend naar de maan, hoger en hoger: vallend en vliegend, op zoek naar een nieuwe balans tussen mens en natuur.

Vier performers claimen nietsontziend de planeet. Harder werken, harder vechten. Ze moeten hoger, groter, meer, beter en ze laten zich door niets tegenhouden. Maar de natuur slaat terug, een storm steekt op… Kunnen we op deze krankzinnige manier met de aarde blijven omgaan? Hoe lang houden we het nog vol; ’Juggling with life’? Als alles in elkaar lijkt te storten, worden de performers gedwongen nieuw evenwicht te zoeken.

Verzet is het eerste dat bij ze er opkomt, maar langzaam komt het besef dat ze beter kunnen meebewegen. De verschuiving van tegenstribbelen naar meewerken blijkt de sleutel tot succes. De constructies krijgen vorm; de installatie reikt tot hoog boven het podium, maar ook de constructie van de jongleerchoreografie en de muziek valt samen tot een inspirerende vertelling.

Van de schroot, uit de container, of uit de schuur van de makers, alle objecten in ‘Puinbal’ zijn duurzaam, gerecycled, biologisch afbreekbaar. Maar boven alles zijn het instrumenten geworden: gooibaar en klinkend. Door ermee te jongleren ontstaat een ritmisch geluid, door de geluiden te combineren ontstaat een spannende symfonie van krakend plastic, ritselend papier, de holle bas van een lege jerrycan, de schelle snaredrum van lege verfblikjes, stalen pijpen tegen elkaar, rijst in een doosje, en vliegende speakers waarmee met de beweging van het jongleren verschillende tonen opgaan in de voorstelling.

Credits:
Regie: Ryan Djojokarso. Guido van Hout, Agata Kruszewska, Sirio Fernández Rubio, Arthur Wagenaar (spel) Guido van Hout & Arthur Wagenaar (concept, instrumenten, compositie en jonglerografie)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.