Shakespeare in Harmony: King Lear

Wanneer:
7 maart 2020 @ 15:30 – 17:30
2020-03-07T15:30:00+01:00
2020-03-07T17:30:00+01:00
Waar:
ICOONtheater
Leeghwater 1
3825 MA Amersfoort
Kosten:
€ 15,- vv / € 17,50 zaal

Met Shakespeare in Harmony gaat Wilskracht een unieke uitdaging aan. We maken een crossover-voorstelling op basis van de tragedie van King Lear van William Shakespeare, waarbij toneel en muziek worden gecombineerd en elkaar versterken. Kom het beleven en oordeel zelf: is het nou een theatraal concert of een muzikaal toneelstuk?! Wij hopen eigenlijk dat het niet uitmaakt, ons doel is om jou een onvergetelijke ervaring te geven…

Speciaal voor dit doel is een nieuwe toneelbewerking gemaakt van King Lear. En op basis van de toneelbewerking is één doorlopende muzikale compositie gemaakt die gedurende de voorstelling live wordt uitgevoerd. Op deze wijze worden de scenes en de verschillende hoofdrollen continue door het orkest van een muzikale gelaagdheid voorzien en uitvergroot of juist becommentarieerd. Misschien ervaar je op sommige momenten wel dat de acteurs samen één persoon vormen en het orkest samen ook één persoon. Net als de meeste huwelijken wisselen liefde en tumult elkaar regelmatig af!

De vervlechting van muziek en toneel komt ook tot uitdrukking doordat het orkest deelneemt aan de toneelregie en tevens het decor vormt waarin acteurs hun spel vertonen. Soms is het orkest ook het leger van de koning. En dan is zij ineens de onweersbui die aan jouw huis knaagt.

Hoe oud dit verhaal over King Lear ook is, het is tegelijkertijd ook een verhaal van nu. De kostuums weerspiegelen zowel de pracht van toen als het verval van deze tijd. Ze zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor deze voorstelling. Zo geven zij het verhaal nog meer kracht en kleur. Of toch niet?

De voorstelling wordt uitgevoerd door het Harmonieorkest (60 amateurmuzikanten) van Muziekvereniging Wilskracht onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel en een project ensemble van 7 acteurs van verschillende amateur-toneelverenigingen van Amersfoort onder leiding van regisseuse Aukje Lausberg-Boland.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.