Schütz Projectkoor EXTRA UITVOERING – muziek & poëzie rond Paul van Ostaijen

Wanneer:
23 februari 2020 @ 15:00 – 16:30
2020-02-23T15:00:00+01:00
2020-02-23T16:30:00+01:00
Waar:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Kosten:
Gratis

Muziek & poëzie rond Paul van Ostaijen, werk van Heinrich Schütz en Russische koormuziek. Schützprojectkoor i.s.m. Stef van den Eijnden o.l.v. Leonard van Goudoever. Heinrich Schütz (1585-1672), organist en componist van vooral kerkmuziek, wordt beschouwd als de belangrijkste luthers-protestantse componist vóór Johann Sebastian Bach.

“Ach, m’n ziel is louter klanken” is de eerste regel van het gedicht Avond, van Paul van Ostaijen. Het vat de onlosmakelijke band tussen poëzie en muziek prachtig samen. Met dit project zet ons koor een eigenzinnige traditie voort, na het afscheid van Pieter Kramers nu onder leiding van Leonard van Goudoever. Hij neemt ons – en u, hooggeëerd publiek! – mee naar drie zeer verschillende muzikale werelden.
U hoort dubbelkorige stukken van onze naamgever Schütz, voorloper van Bach.
Daarnaast komt Russisch idioom aan bod, met o.a. Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Stravinski.
We sluiten af met een verrassende muziek-theatrale collage van gedichten van Paul van Ostaijen. Hiervoor componeerde Leonard van Goudoever de muziek. Deze is associatief en geestig, en net als het werk van de experimentele en nog steeds moderne dichter zeer kleurrijk. De stukken worden in tekst en spel verbonden door acteur–theatermaker Stef van den Eijnden, die ook voor het script tekende. We worden begeleid door celliste Merel Dercksen.

gratis toegankelijk, aanmelden wel verplicht via info@beauforthuis.nl
na afloop vrijwillige bijdrage

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.