Schud je hair op een chair!

Wanneer:
14 augustus 2020 @ 20:00 – 23:00
2020-08-14T20:00:00+02:00
2020-08-14T23:00:00+02:00
Waar:
Fluor-Zaal
Oliemolenhof 22
3812 PB Amersfoort
Kosten:
€ 6,66

GET OUT OF YOUR ROCKING CHAIR GRANDMA. Or rather, would you care to dance, grandmother?… Dit zong Terence Trent D’Arby reeds in 1987. Maar wat wist hij er nou van? Anno 2020 is het niet meer één van de twee, maar gewoon beide tegelijk!

Er is op het moment nog steeds verrekte weinig mogelijk op het gebied van concerten en evenementen. De Amersfoortse rockers van The Apologist hebben echter besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Wel op stoelen. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Maar hey, rock- en metalliefhebbers staan sowieso niet direct te boek als fanatieke dansers – de mosh- en circle pits even niet meegerekend. Met een flinke pot bier, horns up en voldoende ruimte om het hoofd in een nekkramp te schudden, is men al aardig tevreden. Met die gedachte brengt The Apologist i.s.m. FLUOR een avond denderende decibellen, haren en snaren: SCHUD JE HAIR OP EEN CHAIR!

Op deze hard rockin’ experience gaan muzikaliteit en meligheid hand in hand. Met optredens van lokale punkpoprockers Rollercoaster X en natuurlijk The Apologist zelve is een energieke en beukende avond gegarandeerd. Zittenblijven is dan wel verplicht, stilzitten is geen optie. Bier drinken daarentegen weer wel. En als je voldoende moed hebt verzameld, wordt het tijd om je eigen (zang-/scream-/grunt-/brul-)kunsten te vertonen tijdens de Hardrock Karaoke! Zolang er online een karaoke-versie beschikbaar is, doen de DJ’s van The Mighty Hard Rockers aan verzoekjes. En als we echt onze uitzinnigheid niet meer kunnen bedwingen, is er misschien zelfs een mogelijkheid om je lusten volledig Corona-proof te botvieren in de One (Wo)Man Pleasure Pit. Kortom, kom van je luie stoel thuis en neem plaats in die van FLUOR! Omdat je het waard bent…

THE APOLOGIST
Medio 2013 presenteerde de Amersfoortse nu-grunge-/ heavy rockband The Apologist zich voor het eerst aan het publiek. Toen al werd geen middel geschuwd en werd het publiek getrakteerd op een memorabele rock-extravaganza. Sindsdien heeft The Apologist zich gevestigd als voorhoedespeler van de Amersfoortse rockscene. De live-performance is op vele podia in het land geperfectioneerd en er is veel materiaal geschreven. Dit resulteerde o.a. in de debuut-EP ‘EMERGE’ (geproduceerd door Jurriaan Sielcken), die sinds 2016 alle bekende muziekdiensten teistert en een nog rauwer en meer duister bandgeluid dan in de beginjaren laat horen. Na een episode van drummerwissels is eind 2018 weer begonnen met schrijven en recorden en zijn er vorig jaar twee nieuwe tracks op Spotify en Youtube verschenen. Deze tracks vullen elkaar aan en kunnen de roots van deze 90’s kids niet verhullen. Met de release van nog een derde track is het drieluik compleet en wordt op 15 augustus een nieuwe EP gelanceerd. Prima katervoer. Er is al veel te lang niet meer live gespeeld, dus de vijf Amersfoortse veteranen zijn gretiger dan ooit om het thuishonk te slopen. Hold on to your teeth kids, ‘cause this stage is gonna blow up!

Rollercoaster X
Rollercoaster X is in 2017 opgericht en gaat als een gek. In 1 jaar tijd werden 2 EP’s uitgebracht. Van de eerste EP “Only Friend” heeft de focustrack “For You” het erg goed gedaan op Spotify met 200.000 plays. En dat zónder Dotanpraktijken. Inmiddels is het eerste volledige album ‘The Virus’ bijna uit. Het lijkt een album geschreven in de corona tijd met titels als ‘The Virus’ en ‘Isolation’. Niets is minder waar, de band blijkt vooruitziende gaven te hebben aangezien de nummers al een jaar af waren. De band maakt je typische poppunk/punrock in een klassieke drie mans formatie.

THE MIGHTY HARD ROCKERS
Ook Amersfoort’s hardste inter-eclectic duo is van de partij! The Mighty Hard Rockers denderen je vrijdagavond binnen met een ‘all rock DJ-set’. Dit illustere duo (Ray Hookski en JIP), bekend en berucht om hun onnavolgbare mix van razende riffs en beukende beats, zal vanavond in iets andere formatie de trommelvliezen laten trillen. Bij afwezigheid van JIP, stept gelegenheidslid MC Sixpack zijn game up en komt wat platen leggen.

Time table
19:00 – 20:00 The Mighty Hard Rockers (DJ SET)
20:00 – 20:35 Rollercoaster X
20:35 – 21:10 Hardrock Karaoke + The Mighty Hard Rockers
21:10 – 22:00 The Apologist
22:00 – 22:45 The Mighty Hard Rockers + Hardrock Karaoke
23:00 curfew

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.