Samir Calixto/Black Pencil Ensemble: La Noche Eterna

Wanneer:
18 maart 2023 @ 20:30 – 21:30
2023-03-18T20:30:00+01:00
2023-03-18T21:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 19,-

Een fysiek intense en diepgaande voorstelling versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van het Ensemble. Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling La Noche Eterna (De eeuwige nacht).

De afwisseling van licht en donker in de natuur heeft mensen altijd al gefascineerd. Het is een voorbeeld van de wens om de wereld om ons heen te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is.

Het is deze verbeelding van de eeuwige nacht waarnaar choreograaf Samir Calixto en het prestigieuze Ensemble Black Pencil op zoek gaan. Zij hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken op basis van bestaande composities (van barok tot hedendaagse repertoire) en een nieuwe choreografie, die samen onze archetypische relatie tot de donkere zijde van de natuur voelbaar maken.

Belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden – kenmerkend voor Calixto’s oeuvre – versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van het Ensemble. Het is een dialoog met het onbekende: niet vanuit de vermetele wens om licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan.

Credits:
Concept, choreografie, licht, decor en kostuums: Samir Calixto, Live muziek: Ensemble Black Pencil – Jorge Isaac (blokfluit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marko Kassl (accordeon) & Enric Monfort (slagwerk). Performers: Quentin Roger & Erika Poletto

Foto © Samir Calixto

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.