-afgelast- Salon van de wijsbegeerte

Wanneer:
13 maart 2020 @ 20:30 – 22:30
2020-03-13T20:30:00+01:00
2020-03-13T22:30:00+01:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
-afgelast-

‘Wat gebeurde er in de 20e eeuw’ vraagt Peter Sloterdijk zich af in zijn gelijknamige boek. Adriaan de Jong las het, maar de vragen bleven. Zoals: snappen wij onze eigen tijd nog wel? Is er reden voor pessimisme over een cultuur van leugens en individualisme? Groeien huidige generaties wel op met het noodzakelijke basisvertrouwen? Voelen we ons thuis in onze eigen tijd? Voelen mensen zich soms ontheemd omdat ze, anders dan vroeger, het gevoel missen deel uit te maken van een grotere geheel? Met Adriaan de Jong, die o.a. filosofie studeerde, bespreekt Kees Waagmeester die vragen. ‘Je probeert je tijd te begrijpen uit angst dat er weer grote fouten worden gemaakt’, zegt Adriaan. Maar ook: ‘Hoe verantwoordelijk ben ik voor wat er in de wereld gebeurt?’

Voor de pauze reflecteren we verder op de vraag naar zingeving nadat daar in de vorige Salon van de wijsbegeerte een begin mee is gemaakt. Sommigen ontlenen de zin van het leven aan iets buiten henzelf om. De meesten vinden dat de zin van het leven door onszelf moet worden vormgegeven en de antwoorden zijn heel persoonlijk. Hoe vullen mensen dat in? Met bijdragen van Hetty van Zanen en Bob van der Velde.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Rob Richmond, op zijn accordeon begeleider van menig Soester koor, maar vanavond aan de piano. Ook is er een kort optreden van reallusionist/wondertainer Flip Hallema.
De Salon van de wijsbegeerte is bedoeld voor mensen die er plezier aan beleven in ongedwongen sfeer naar elkaars verhalen te luisteren en met elkaar te filosoferen.

Aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester (035) 602 4951 (inspreken kan ook).

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.