Ruben Terlou: China Het Rijk van het Midden

Wanneer:
29 februari 2020 @ 20:15 – 21:50
2020-02-29T20:15:00+01:00
2020-02-29T21:50:00+01:00
Waar:
Flint
Coninckstraat 60 Amersfoort
Kosten:
€ 17,95 tot € 28,-


Ruben Terlou maakte voor de VPRO de series ‘Langs de Oevers van de Yangtze’ en ‘Door het Hart van China’. De programmareeks maakte op meer dan een miljoen kijkers diepe indruk. Omdat mede door Ruben’s natuurlijke talent voor interviewen plus het feit dat hij vloeiend Chinees speekt, voor het eerst echt in de ziel van de Chinezen en hun land kon worden gekeken. Dat was niet helemaal toevallig: Fotograaf (en arts) Ruben Terlou woonde en studeerde een tijd in China en komt sindsdien zeer regelmatig in het land. In zijn lezing zal hij terugkeren bij enkele ‘bekende gezichten’ uit de series, maar ook nieuwe verhalen vertellen.

Het Chinese woord voor China is Zhongguo 中国 en betekent letterlijk ‘Het Rijk van het Midden’.
Ruben zal aandacht besteden aan de verschuiving van het economische en geopolitiek zwaartepunt naar het Oosten, en de sleutelrol en hoofdrol die China hierbij inneemt.
Ook wil hij belichten hoe China naar de wereld kijkt. Wie zijn de Chinezen die de wereld van de 21e eeuw vormgeven? Welke rol speelt staatssturing hierin? En hoe doen ze dit? Wat zijn de persoonlijke motieven van de Chinezen? Ook zal hij zijn focus verleggen naar Chinezen buiten hun eigen landsgrenzen.
Wat betekent dit voor landen waar de Chinezen neerstrijken? Hoe kijkt de lokale bevolking er tegenaan? En tot slot: wat betekenen deze ontwikkelingen voor ons Westerlingen?

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.