‘Rigoletto’ Staatsopera van Tatarstan

Wanneer:
25 oktober 2017 @ 20:15 – 22:30
2017-10-25T20:15:00+02:00
2017-10-25T22:30:00+02:00
Waar:
Theater De Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 30,45
'Rigoletto' Staatsopera van Tatarstan @ Theater De Flint | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Verdi’s meesterlijke operaklassieker over liefde, list en bedrog komt naar Flint: ‘Rigoletto’. Giuseppe Verdi (1813-1901) schreef voor dit drama een reeks wondermooie aria’s en koorwerken. De bekendste is uiteraard ‘La donna e mobile’ (de vrouw is wispelturig). Verdi wist meteen dat hij hiermee een hit in handen had en verbood zijn orkestleden en zangers de aria in het openbaar te spelen of te zingen tijdens de repetitieperiode. Hij wilde voorkomen dat de melodie al uit elk straatorgel zou klinken voor de première. Maar toen die eenmaal had plaatsgevonden, was er geen houden meer aan: ‘La donna e mobile’ werd overal op straat gefloten en ‘Rigoletto’ werd immens populair. Iedereen leefde mee met de nar Rigoletto, die zijn mooie dochter Gilda wil beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Het verhaal neemt echter een tragische wending.
De Staatsopera van Tatarstan doet met een traditionele uitvoering alle eer aan de weelderige enscenering die in Verdi’s tijd in zwang was. Italiaans gezongen, met Nederlandse boventitels.

www.wereldtheater.com

Let op: De boventiteling bij deze voorstelling is niet leesbaar in de loges en op de 1e 4 rijen in de zaal. Voordat deze voorstelling begint vindt er een inleiding plaats. Deze zal gegeven worden door Gerard Legeland. Tijdens de inleiding komt u meer te weten over de achtergrond van de voorstelling.

De voorstelling duurt tot 22:35 uur en heeft een pauze.

muziek: Giuseppe Verdi | libretto: Francesco Maria Piave, naar ‘Le roi s’amuse’ van Victor Hugo | regisseur: Michael Pandzhavize | decor: Andrey Zlobin | kostuums: Anna Ipateva

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.