Rien Donkersloot en Evan Bogerd: online orgelconcert

De organisten Rien Donkersloot en Evan Bogerd geven samen een online-concert in de Joriskerk in Amersfoort. Ze spelen afwisselend op beide orgels in de kerk.

Evan Bogerd (1993) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds kort is hij organist van de Westerkerk in Amsterdam, waar hij zijn leermeester Jos van der Kooy is opgevolgd. Hij is op er op een mooie plek terechtgekomen, want in april van dit jaar is het orgel weer opgeleverd na groot onderhoud. Vanwege de coronacrisis nam hij het orgel met een drukbezocht YouTube-concert weer in gebruik. Op dat online-concert maakte hij veel indruk met zijn literatuurspel, zijn originele programma en zijn boeiende improvisaties.

Rien Donkersloot (1985) is de vaste bespeler van de drie orgels in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Samen met Sietze de Vries gaf hij in april twee livestream-concerten op het hoofdorgel van Naber en het Metzler/Edskes koororgel. Het koororgel uit 1967 is vorig jaar uitgebreid met een tweede klavier (een zogenoemd Borstwerk) met zes registers, waardoor het nu een volwaardig concertinstrument geworden. Het programma van de komende twee concerten is nog niet bekend, maar vast staat dat beide organisten veel gaan improviseren, afzonderlijk en op twee orgels tegelijk.
De ‘bezoekers’ zullen genieten van het concert van de twee grootmeesters. De Culturele Commissie van de Sint-Joriskerk hoopt dan ook dat de kijkers bijdragen in de kosten van het concert door overmaking op rekening nummer NL52 INGB 0008 9898 20 t.n.v. Culturele Commissie Sint-Joriskerk.

De livestream is vanaf 20.00 uur te zien op YouTube: >>

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.