Raymi Sambo & Backbone: Kaap liefde

Wanneer:
26 november 2021 @ 20:30 – 22:00
2021-11-26T20:30:00+01:00
2021-11-26T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 18,50 / € 17,50 / € 16,-

Een scripted reality over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma ‘Ontvoerd’.

In een opwelling boekt de overwerkte Astrid een reis naar een Afrikaans land. Terwijl de beach boys zich aan haar opdringen valt haar oog op de veel jongere, trotse visser Kofi. Ze worden verliefd en samen verhuizen ze naar Nederland. Het geluk lijkt hen toe te lachen, ze krijgen een tweeling maar Kofi kan niet goed aarden in zijn nieuwe omgeving. Wanneer Astrid verliefd wordt op een collega, is er geen plek meer voor Kofi in haar leven. Kofi voelt zich machteloos en op een dag haalt hij de kinderen van het schoolplein en vertrekt. Astrid reist met een op sensatie beluste televisieploeg naar zijn geboortedorp. De klopjacht op Kofi begint.

‘Kaap Liefde’ is een voorstelling over liefde, (on)macht en wraak. Geïnspireerd op het TV-programma ‘Ontvoerd’ waarin het verhaal van de ‘dader’ niet in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: ‘Wat is zijn verhaal?’ Wat laat de televisie ons wel of niet zien? ‘Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?’

Stichting Raymi Sambo Maakt is sinds 2018 de naam waaronder regisseur en acteur Raymi Sambo projecten realiseert die hun wortels vinden in de Nederlandse interculturele samenleving. De verhaalgegevens komen voort uit de actualiteit en zijn ingebed in een universele thematiek en relevant en herkenbaar voor een breed, cultureel divers publiek. BackBone is opgericht door choreograaf Alida Dors en wilt de hiphop dans in Nederland en daarbuiten verder ontwikkelen door het hiphop dansvocabulaire te verdiepen, de hiphop dans te linken aan andere kunst- en dansdisciplines. En het bereik van deze dansvorm niet alleen te verbreden naar andere podia en publiek, maar ook naar de publieke ruimte; daar waar de hiphop vandaan komt.

Foto: Marie-José Eldering

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.