Preek van de Leek: Trudy de Mooy

Wanneer:
24 november 2019 @ 16:00 – 17:00
2019-11-24T16:00:00+01:00
2019-11-24T17:00:00+01:00
Waar:
St. Franciscus Xaveriuskerk
‘t Zand 31
Amersfoort
Kosten:
Gratis

Het nieuwe seizoen van de Preek van de Leek gaat weer van start.  Op deze zondag houdt Trudy de Mooy, voorlichter over nieuwbouw in Vathorst, haar Preek van de Leek onder het motto ‘Wat betekent vrijheid?’.

Trudy werd in 1955 geboren in de bollenstreek, als jongste van vijf kinderen. Na een periode van tien jaar in Delft te hebben gewoond kwam ze in 1987 naar Amersfoort.

Trudy had al vroeg een grote interesse in de wereld van bouw en architectuur. In de jaren negentig wist ze daar haar werk van te maken. Ze verzorgde vanuit haar eenmanszaak Buro Fundament en later Buro 24 vof, rondleidingen langs stedenbouw, architectuur en aanverwante projecten, onder meer in Amersfoort, Leidsche Rijn Utrecht, Almere en Amsterdam. De laatste 16 jaar is Trudy voorlichter over nieuwbouw in de Amersfoortse wijk Vathorst.

Trudy is in haar vrije tijd een gepassioneerd schilder. Rond 2000 rondde ze een deeltijdstudie Beeldende kunst af en sindsdien exposeert ze met regelmaat.

In 2005 overleed Trudy’s man en voltooide ze zelf de opvoeding van haar twee (inmiddels volwassen) zoons. Het typeert Trudy dat ze het verlies wist te overwinnen met wilskracht en veel doorzettingsvermogen.
In haar Preek ‘Wat betekent vrijheid?’ gaat Trudy in op het begrip vrijheid. Vrijheid is voor haar een belangrijke waarde. Tegelijkertijd heeft vrijheid vele kanten die niet altijd even eenduidig zijn. Trudy spiegelt het begrip vrijheid tijdens haar Preek zowel vanuit diverse filosofen door de eeuwen heen als vanuit de manier waarop ze zelf als professional, als kunstenaar en als mens invulling aan vrijheid geeft en neemt het publiek daar op een verrassende en openhartige manier in mee.
———–
Na afloop is er gelegenheid om met een drankje nog even na te praten met de spreker en met elkaar.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.