Preek van de Leek: Diggy Dex

Wanneer:
12 november 2017 @ 16:00 – 17:00
2017-11-12T16:00:00+01:00
2017-11-12T17:00:00+01:00
Waar:
Xaveriuskerk
Het Zand 31
3811 GB Amersfoort
Nederland
Kosten:
met collecte

‘Wie niet deelt, vermenigvuldigt niet’. Dat is niet alleen de rode draad in de 21e Preek van de Leek. Het is ook het levensmotto van de Amersfoortse rapper Diggy Dex. Koen Jansen, de naam achter de artiest, is inmiddels een landelijke bekendheid. Als eerste rapper ooit stond hij met een eigen show op het podium van het Koninklijk Theater Carré. Met vier albums op zijn naam met prachtige titels als ‘Verhalen vanuit de sofa’ en ‘Mayonaise voor de ziel’ is Koen een veel gevraagde podium- en studioartiest. Over het vuur dat hem drijft en hoe we de zwaarte van het leven lichter kunnen maken, daarover gaat zijn preek.

Als ik het groot maak, word ik verdrietig

Koen Jansen is geen stereotype rapper. In zijn liedjes zet hij gevoelige teksten over liefde, geboorte en scheiding op fraaie melodieën die neigen naar een singer- songwritergeluid. Een unieke combinatie in de Nederlandse rapscene. Veelzeggend zijn de titels van de nummers waarmee hij hoog op de hitlijsten stond: Wat doe je dapper, Slaap lekker, Morgen komt het goed en Laten we dansen.

In zijn zoektocht naar het mooie van het leven en met zijn intense wens om te delen, gaat Koen met kleine stapjes. Bijvoorbeeld in kleine, fijne liedjes zoals de hit ‘Treur niet’. Een nummer waarmee hij Maaike Ouboter heeft verdrongen bij uitvaartgelegenheden. “Juist een klein liedje kan enorme impact hebben. Ik ben niet van het grootse. Als ik het groot maak, word ik verdrietig.”

Het belang van het delen

Tijdens zijn preek vertelt Koen over het belang van het delen. Niet alleen materiële zaken maar juist ook ideeën, gevoelens en emoties. “Pas als we in staat zijn om te delen kunnen we iets groot of zelfs groots maken.” Begeleid door toetsenist Darin Guermonprez zingt Diggy Dex een aantal eigen nummers. Evergreens van The Beatles en Joe Cocker versterken de boodschap in zijn preek .

Diggy Dex werd op 26 maart 1980 als Koen Jansen in Amersfoort geboren. Koen is muzikant en liedjesmaker en woont nog steeds in Amersfoort met zijn vriendin en 2 kinderen.

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.