PodiumPlus: Poort en de Jongh, Marie José Tiemstra

Wanneer:
20 september 2020 @ 14:00 – 17:00
2020-09-20T14:00:00+02:00
2020-09-20T17:00:00+02:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
Gratis

Vanaf september gaat zoals ieder jaar ons nieuwe seizoen van start. Het klinkt zo van zelfsprekend. Maar dat is het dit jaar niet. Na maanden van stilte konden we in juli het seizoen toch nog feestelijk afsluiten met een optreden van Meike & co. Het was zo geweldig dat we ons publiek weer mochten ontvangen en we zijn blij dat we dit in het nieuwe seizoen voort kunnen zetten, beperkt maar toch…

Onze eerste datum, zondag 20 september, valt samen met het door het cultuurplatform georganiseerde Atelierlint. Ook Artishock neemt daaraan deel. Dan is het toch heel voor de hand liggend dat we dit gaan combineren. Dus hebben we gezocht naar een aanbod dat luchtig genoeg is als achtergrond bij het bewonderen van de kunst maar dan wel weer stevig genoeg om er bij stil te staan / zitten.

Wij vonden dit in het duo Erik Poort en Richard de Jongh. Zij kwamen elkaar tegen in de saxofoonsectie van The Laundry Big Band. The Laundry is actief in Gooi en Omstreken en brengt een onvervalst Big Band repertoire. De huidige omstandigheden vragen echter veel creativiteit. Erik en Richard spelen beiden gitaar en vonden elkaar in meerstemmige zang. De sleutel voor een kleinschalig aanbod! Wat te denken van nummers van Simon&Garfunkel en de Eagles? Maar ook nieuwere songs van bijv. Milow zitten in het repertoire. Voor deze bijzondere middag is het duo uitgebreid met Marie José Tiemstra, zangeres oa bij de Laundry, een breed inzetbaar vocaliste. Het repertoire kan nu worden uitgebouwd met mooie nummers als True Colours en Fields of Gold maar ook met het recentere Calm after the Storm. Van diverse bekende liedjes hebben zij samen hun eigen driestemmige versie gemaakt. Deze samenzang van het trio is een genot om naar te luisteren.

De regels schrijven voor dat ons publiek moet zitten met voldoende afstand, ach het is inmiddels voldoende bekend, maar wennen? Dat doet het niet! Wij zorgen voor een passende zaalindeling. En als we nu allemaal onze eigen BOA zijn, houden we het veilig.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.