Opera2Day & New European Ensemble: Don Quichot

Wanneer:
7 maart 2023 @ 20:15 – 23:00
2023-03-07T20:15:00+01:00
2023-03-07T23:00:00+01:00
Waar:
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Kosten:
€ 29,50 tot € 42,-

Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen is weggelegd. De productie is een avontuurlijke opvolger van de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi – Dangerous Liaisons, dat ook in Amersfoort juichend werd ontvangen en langs uitverkochte zalen reisde. “Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht”, schreef de Volkskrant over die productie.

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

De opera wordt boven-titeld in het Nederlands en Engels.

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling biedt Flint een inleiding aan. Voor € 3,00 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Tijdens de inleiding zal u meer te horen krijgen over de muziek, de roman Don Quichot van Miguel de Cervantes, het libretto en over de verschillende interpretaties en invalshoeken bij de productie. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee.

Foto © Bart Grietens

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.