Opening: iPad portretten und Ein Winterreisse

Wanneer:
7 maart 2020 @ 20:00 – 21:00
2020-03-07T20:00:00+01:00
2020-03-07T21:00:00+01:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
Gratis

Galerij Artishock presenteert komende maand een duo-expositie met abstracte zeegezichten en landschappen, iPad portretten en Ein Winterreisse.In maart staan deze thema’s centraal in de expositie van Marijke van der Made en Marjolein Tönis. Twee vrolijke en bevlogen kunstenaressen uit Amersfoort.
In het atelier van Marijke ontmoeten wij elkaar.

De dames kennen elkaar via kunstenaarscollectief Artré. Ze zijn overigens niet helemaal onbekend zijn met Artishock: Marijke heeft midden jaren 70 tekenles gehad en Marjolein 50 jaar geleden een filmcursus. Ze zijn mede-oprichtsters van Galerie Absoluut, een initiatief dat ontstond toen de kunstenaars van Artré het verzoek kregen een groot leegstaand winkelpand te vullen met kunstwerken. In het winkelpand konden ze twee jaar lang hun gang gaan.

Het was zo’n mooie uitdaging om elke maand met een nieuwe inrichting komen, dat elf kunstenaars zich verenigden in wat nu Galerie Absoluut heet. Na verschillende antikraakpanden is de galerie momenteel dakloos. Dat vinden de kunstenaars geen probleem, samen zoeken naar expositieruimte verbindt en wordt gezien als een uitdaging. Er zijn mooie initiatieven ontstaan, zoals de projecten “Boek als kunstwerk” en “Heilige Huisjes”, waarin 52 kunstenaars een kunstzinnige verbeelding gaven van een historisch Amersfoorts bedrijf of instelling en die bij 52 particulieren, die hiervoor hun vensterbank ter beschikking stelden, in een wandelroute te bekijken waren. En voor het project “Leegstand” mocht het Rietveldpaviljoen gebruikt worden.

Marijke voltooide een lerarenopleiding aan de HMN en Marjolein is grafisch geschoold. Marjolein is eigenlijk illustrator, ze maakt graag boekjes en speelt op haar iPad als de tv niks is, maar in de eerste plaats was ze docent op het VMBO.
Marijke heeft al haar energie en tijd gestoken in het kunstenaarschap, haar tekenlessen in Artishock waren directe aanzet om kunstenaar te worden.
Waar Marjolein haar inspiratie uit muziek, film en televisie haalt, laat Marijke zich vooral inspireren door de natuur, met name die uit de Auvergne en IJsland. Naast schilder is zij ook keramist.

Marijke komt met zeegezichten en landschappen naar Artishock. Wilt u haar andere werk ook bekijken dat kan tijdens de Kunstkijkroute op 18 & 19 April. In augustus is werk van haar en haar kunstcollegae te zien in de Joriskerk te Amersfoort met als thema “Vrijheid” naar aanleiding van 75 jaar bevrijding. Voor één euro is deze totaalexpositie, die o.a. bestaat uit kunst, lezingen en muzikale voorstellingen, te bezoeken. In maart en mei is Artré ook de derde zondag van 13:00 tot 17:00 geopend voor bezoek.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.