Oek de Jong: ‘Zwarte Schuur’ -uitverkocht-

Wanneer:
11 maart 2020 @ 20:00 – 21:30
2020-03-11T20:00:00+01:00
2020-03-11T21:30:00+01:00
Waar:
KAdECafé
Eemplein 77
3812 AE Amersfoort
Kosten:
uitverkocht

-uitverkocht- Ivan Borghstijn interviewt op woensdag 11 maart Oek de Jong over zijn nieuwste roman ‘Zwarte schuur’. Deze activiteit vindt in het KAdECafé plaats in het kader van de Boekenweek en wordt samen met de Algemene Boekhandel georganiseerd.

Weer een weergaloze roman waarin Oek de Jong, op een manier die nieuw is in zijn oeuvre, op zoek gaat naar een antwoord op de vraag wat een mens bepaalt. De wereld of de wil, natuur of cultuur? Worden we gestuurd door wat in ons verankerd ligt of door de omstandigheden, en wat valt er nog zelf te bepalen?

Hoofdpersoon en kunstenaar Maris Coppoolse krijgt een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland. Dit is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’.

Deze activiteit wordt in samenwerking met de Algemene Boekhandel georganiseerd.

Fotocredit: Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.