New Records Thursday: Dick De Graaf

Wanneer:
2 februari 2023 @ 20:30 – 21:45
2023-02-02T20:30:00+01:00
2023-02-02T21:45:00+01:00
Waar:
Café Miles
Hof 25-26
3811 CK Amersfoort

Veertig jaar al bespeelt Dick de Graaf jazzpodia in binnen- en buitenland. Maar nog steeds is er een eerste keer voor alles: #newrecordsthursday in Miles!

Zijn lange carrière en indrukwekkende staat van dienst werden oktober vorig jaar gehonoreerd met een Edison Oeuvre Award Jazz.
Uit het juryrapport: …“een ware ambassadeur van de jazzmuziek die hij blijft voeden met vernieuwing. Hij etaleert een rijke en persoonlijke toon, past wat hij van grote voorgangers leerde met smaak toe en kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen”.

Dick werkte samen met grootheden als Chet Baker, Misha Mengelberg, Jasper van ’t Hof, Billy Hart, Bob Malach, Toumani Diabaté en Erkan Ogur. In zijn eigen projecten verkende hij de grenzen tussen jazz, klassiek, pop en wereldmuziek. Hij switchgte van Jimi Hendrik tot Bach en West-Afrikaanse griots tot Schubert.

‘Festive’ luidt de titel van zijn nieuwste album met daarop zeven eigen stukken en een bewerking van ‘Eleanor Rigby’ van Paul McCartney. Jazzflits over de plaat: “Festive mag worden gezien als piketpaal bij een tijdperk, een oeuvre en een persoonlijkheid (…) composities met de diepgang die je kan verwachten van de Nederlandse nestor van de jazzsaxofoon”.

Dick de Graaf – tenorsaxofoon
Barry Green – piano
Jos Machtel – contrabas
Pascal Vermeer – drums

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.