New Records Friday: Claudio Jr. de Rosa

Wanneer:
3 maart 2023 @ 20:30 – 21:45
2023-03-03T20:30:00+01:00
2023-03-03T21:45:00+01:00
Waar:
Café Miles
Hof 25-26
3811 CK Amersfoort

Op 3 maart presenteert het hard/post-bop jazz quartet van saxofonist Claudio Jr de Rosa (Napels, 1992) tijdens #newrecordsfriday zijn nieuwe album ‘NEXT’.

De plaat heeft een speciale betekenis voor Claudio Jr de Rosa. De composities werden bedacht, geschreven en opgenomen vlak voor het volgende grote avontuur in zijn leven: de geboorte van zijn dochter (en vader worden).

Die periode, dat proces, ging gepaard met een tornado van persoonlijke emoties zoals vreugde, verrassing, angst, opwinding, angst, nieuwsgierigheid en nostalgie. Op ‘NEXT’ vormt elke compositie het decor voor een persoonlijk verhaal over deze ervaring.
‘Invisible’ bijvoorbeeld gaat over het verschillende perspectief van de moeder en de vader. “Mijn vrouw voelde al in de eerste week van de zwangerschap – voordat ze de test deed – dat er iets aan de hand was. Ik besefte me dat pas echt toen ik de het allereerste schopje voelde van Olivia”.

‘I Wish You Met Her’ is opgedragen aan Claudio’s vader. Hij stierf toen Claudio 16 was. “Ik probeerde me voor te stellen hoe hij op mijn dochter zou reageren en hoe ik me daarbij zou voelen”.
Claudio Jr De Rosa doceert jazz arrangeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn hard/post-bop jazz quartet bestaat sinds 2017 en speelde op festivals als Umbria Jazz, North Sea Jazz Festival, Venice Jazz, Eivissa jazz, Getxo International Jazz Festival en Taichung Jazz Festival.
Jazzflits: ‘Sensitieve poëzie en intense muziek met stevige randen waarin het viertal flink los gaat’.

Claudio Jr de Rosa – tenorsaxofoon
Xavi Torres – piano
Mauro Cottono – contrabas
Sander Smeets – drums

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.