Nacht van de Literatuur

Wanneer:
18 maart 2023 @ 19:30 – 19 maart 2023 @ 01:00
2023-03-18T19:30:00+01:00
2023-03-19T01:00:00+01:00
Waar:
Amersfoort
Kosten:
€ 20,- / € 25,-

Op zaterdag 18 maart vindt in Amersfoort de achtste Nacht van de Literatuur plaats. Na twee bescheiden Corona-edities (2021 en 2022) is er nu weer sprake van een grootschalig festival, met activiteiten in maar liefst tien verschillende locaties in en rond het Eemhuis.
De Nacht van de Literatuur wordt gehouden tijdens de 88ste Boekenweek met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’. Raoul de Jong heeft het verzoek gekregen om op basis van dit thema het Boekenweekessay te schrijven. Zijn essay ‘Boto Banja’ verschijnt op 10 maart; hij beschrijft hierin een zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers. Raoul komt naar Amersfoort en zal optreden in de Oud-Katholieke Kerk aan ’t Zand.

Ook Judith Koelemeijer treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur. Zij wordt door Onno Blom geïnterviewd in de Bibliotheek Eemland over haar meest recente biografie ‘Etty Hillesum –Het verhaal van haar leven’. De bevlogen Joodse schrijfster Etty Hillesum schreef een oorlogsdagboek, besloot niet onder te duiken, werd gedeporteerd en in 1943 op 29-jarige leeftijd in Auschwitz vermoord.

Verder zijn er optredens van Philip Huff (‘Wat je van bloed weet’), Edward van de Vendel (‘Gloei’), Nikki Dekker (debuutroman ‘Diepdiepblauw’), de Literaire Boyband (album ‘In Canon’), Twan Vet (stadsdichter Amersfoort) en Rosa Schogt met poëzie en spoken word, lokale auteurs in ‘Schrijvers op de Planken’: Caroline Nelissen (‘Slapen op beton’), Wim Duijst (‘Rein’), maar ook met de Belgische debutante ‘Tülin Erkan’ (‘Honingeter’ – mèt theaterfragment) en verhalen van SAMAH (jonge vluchtelingen).

In het KAdECafé kan iedereen optreden tijdens ‘Open Podium’ en hier is ook de Culturele apotheek en ‘Pop-up-poëzie’ te vinden.
De Nacht van de Literatuur wordt officieel geopend door Tyas Bijlholt, wethouder Kunst, cultuur en evenementen van Amersfoort en Twan Vet, de Stadsdichter van Amersfoort.

Het festival sluit af met een Dansfeest in het KAdECafé, dat tot in de late uurtjes kan duren.

Meer informatie: https://www.nachtvandeliteratuur.nl
Alle locaties: https://www.nachtvandeliteratuur.nl/locaties/

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.